HSBC Ελλάδος: Στηρίζει την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η HSBC κάλυψε το κόστος αγοράς και εγκατάστασης εξοπλισμού παρασκευής τυριού για τη Γεωργική Σχολή της MKO «H Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ηπείρου. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του τυροκομικού εξοπλισμού επιτρέπει πλέον στη  Γεωργική Σχολή να λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα και να προσφέρει ετησίως τη δυνατότητα σε 60 νέους του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας της ανωτέρω οργάνωσης αλλά και σε κατοίκους της περιοχής να μάθουν στην πράξη τις διαδικασίες παραγωγής τυριού, βουτύρου και γιαουρτιού αποκτώντας επαγγελματικές δεξιότητες και την ευκαιρία  παραμονής και επαγγελματικής αποκατάστασης σε μια περιοχή όπου οι ευκαιρίες απασχόλησης είναι περιορισμένες.

«H Κιβωτός του Κόσμου»  εκτιμά ότι η τυροκομική μονάδα στην Πωγωνιανή θα είναι σε θέση στο μέλλον να παράγει τυρί από περίπου 250 κιλά γάλα ημερησίως, με αποτέλεσμα να καλύπτει τις ανάγκες του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας, ενώ το πλεόνασμα θα διατίθεται προς πώληση, εξασφαλίζοντας εισόδημα, το οποίο θα καλύπτει μέρος των εξόδων του.

Η αγορά και εγκατάσταση του εξοπλισμού τυροκομίας προσφέρθηκε από την HSBC Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, το οποίο εστιάζει μεταξύ άλλων στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Η συγκεκριμένη δράση προτάθηκε από εργαζόμενους της Τράπεζας θέλοντας να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο του οργανισμού.

Η νέα μονάδα εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Πάτερ Αντώνιο Παπανικολάου, ιδρυτή της ΜΚΟ, σε τελετή όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την ΜΚΟ «Η Κιβωτός του Κόσμου», τα παιδιά από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας, εκπρόσωποι από την HSBC Ελλάδας, αντιπρόσωποι από τη Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση Ηπείρου, καθώς και εθελοντές από την περιοχή.

Στα εγκαίνια ο Πάτερ Αντώνιος, ιδρυτής της ΜΚΟ «Η Κιβωτός του Κόσμου», δήλωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς την HSBC και τους εργαζόμενούς της για τη στήριξή τους στην Κιβωτό του Κόσμου με την αγορά του εξοπλισμού για το τυροκομείο μας στην Πωγωνιανή της Ηπείρου.

Η Κιβωτός του Κόσμου από το Δεκέμβριο του 2013 λειτουργεί στο χωριό της Πωγωνιανής Ηπείρου, ακριβώς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, ένα Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας  και φιλοξενεί  55  παιδιά από 6 – 17 ετών, που βρίσκονταν σε κίνδυνο και ανάγκη. Η Κιβωτός του Κόσμου συμπληρώνει καθημερινά το σχολείο των παιδιών εφαρμόζοντας προγράμματα που στόχο έχουν να τα εκπαιδεύσουν και να τους δώσουν σημαντικές επαγγελματικές διεξόδους στους τομείς της γεωργίας και της ζωικής παραγωγής για τη μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση και παραμονή τους στην περιοχή. Στα πλαίσια του Γεωργικού μας σχολείου λειτουργούμε το τυροκομείο μας όπου η εκπαίδευση αφορά στην παραγωγή λευκού τυριού τύπου φέτας, κίτρινου τυριού, βουτύρου και γιαουρτιού. Τα παραγόμενα προϊόντα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών μας και επίσης είναι ένας τρόπος η δομή μας σιγά σιγά να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη και αυτόνομη».

Ο Steve Banner, CEO της HSBC Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για την υλοποίηση αυτού του μακροπρόθεσμα βιώσιμου προγράμματος, το οποίο όχι μόνο καλύπτει προσωρινά κοινωνικές ανάγκες, αλλά δίνει τα εφόδια σε νέους να βρουν απασχόληση στην ενήλικη ζωή τους. Για εμάς στην HSBC, η εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους στόχους και το όραμά μας, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοια προγράμματα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της HSBC Ελλάδος που πρότειναν τη συγκεκριμένη δράση και δούλεψαν σκληρά για την πραγματοποίησή της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ