Πρόληψη: Mία Πολυτέλεια για τις Ελληνίδες

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γυναικών στο κάλεσμα του «Στόχου-Πρόληψη» για προληπτικό κλινικό έλεγχο μαστού. Συνολικά, στη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μετρό Συντάγματος στα μέσα Απριλίου, 27 εθελοντές γιατροί εξέτασαν 980 γυναίκες στο Περίπτερο Δωρεάν Ψηλάφησης και Ενημέρωσης.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη δράση επιβεβαιώνουν την ανησυχητική πραγματικότητα που αποτυπώνεται τα τελευταία χρόνια και σε σχετικές έρευνες. Ο αριθμός των ατόμων που προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις μειώνεται σε χώρες που πλήττονται από οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των γυναικών που εξετάστηκαν, το 63% δεν είχε ξανακάνει προληπτικές εξετάσεις. Επίσης, το 60% των γυναικών με οικογενειακό ιστορικό δεν είχε κάνει προληπτικές εξετάσεις, ενώ το 50% που είχε προσωπικό ιστορικό δεν έκανε νέο έλεγχο μετά τη θεραπεία.

Είναι μια πραγματικότητα που προστάζει το «Στόχο-Πρόληψη» να συνεχίσει το έργο του πιο δυναμικά από ποτέ, πραγματοποιώντας  ανάλογες ενέργειες πρόληψης σε αστικά κέντρα και στην Περιφέρεια. Τώρα ξέρετε πως κάθε φορά που αγοράζετε ένα πανέμορφο t-shirt με σήμα το «Στόχο» – της καμπάνιας «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» – καλύπτετε την ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση στην πρόληψη, σε μια γυναίκα που την έχει ανάγκη.

Την τριήμερη δράση Δωρεάν Ψηλάφησης υποστήριξε αποκλειστικά η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma

Χορηγοί της εκστρατείας «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» είναι η κάρτα EuroLine Style, η Tupperware και η Melissa.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ