ΤΙΤΑΝ και CSR Hellas στο EP4Y

Στις 24 Μαΐου, η κυρία Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Δ.Σ. του CSR Hellas και ο κύριος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία (European Pact 4 Youth – EP4Y), στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση, επικεφαλής της οποίας ήταν η κυρία Marianne Thyssen, Ευρωπαία Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα του Εργατικού Δυναμικού και ο κύριος Etienne Davignon, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτέλεσε ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με την πρόοδο των ενεργειών για την επίτευξη των δύο βασικών στόχων του Συμφώνου: 10.000 συνεργασίες επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και 100.000 νέες ποιοτικές θέσεις πρακτικής άσκησης, κατάρτισης και πρώτης απασχόλησης.

Τα μέλη της Ομάδας Ηγετών που προέρχονται από διαφορετικούς τομείς, κλάδους και περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζήτησαν πιθανούς τρόπους αφενός μεν ενίσχυσης  της ελκυστικότητας και ποιότητας της Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης καθώς και των προγραμμάτων μαθητείας, αφετέρου δε βελτίωσης της κινητικότητας τόσο των νέων εκπαιδευομένων όσο και των εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών. Φιλόδοξους στόχους αποτελούν:

  • το να καταστούν τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης ελκυστικά και ποιοτικά προσφέροντας παράλληλα ίσες ευκαιρίες στους νέους όλης της Ευρώπης ταυτόχρονα
  • με την επένδυση στην επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών.

Για όλα τα παραπάνω, κατά τη διάρκεια της 1ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Κορυφής μεταξύ επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας (European Enterprise-Education Summit) στις 23 Νοεμβρίου 2017, θα παρουσιαστούν τρεις κοινές συγκεκριμένες προτάσεις στρατηγικής.

Η Πρόεδρος του CSR Hellas κυρία Μαρία Αλεξίου, παρουσιάζοντας τις σχετικές με το θέμα πρωτοβουλίες του Δικτύου, αναφέρθηκε:

  • στο ενημερωτικό εργαστήριο που το CSR Hellas πραγματοποίησε στις αρχές Φεβρουαρίου για τα μέλη του
  • στην έρευνα πεδίου που διεξάγεται  τόσο στην επιχειρηματική όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα σχετικά με δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς  πρακτικής άσκησης, κατάρτισης και μαθητείας,

ενώ τόνισε ότι, πριν ακόμη από τη διακήρυξη του EP4Y, το Νοέμβριο του 2015, το CSR Hellas, ως εθνικός εταίρος του CSR Europe, κάλεσε τα μέλη του για προσυπογραφή  επιτυγχάνοντας  τη δέσμευση για στήριξή του από 10 επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς: Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, Global Sustain, Interamerican, ManpowerGroup, McCain Hellas, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες και ΣΕΒ.

Επιπλέον, το CSR Hellas, σε συνεργασία με τα μέλη του, έχει συγκροτήσει σχετική Ομάδα Έργου με 15 συμμετέχοντες ενώ τον Ιούλιο του 2016, πρόκειται να διοργανώσει συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους από επιχειρήσεις, επιχειρηματικούς φορείς, την Πολιτεία (συμπεριλαμβανομένων υπουργείων και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων), τα πανεπιστήμια και τη νεολαία, προκειμένου να καταρτιστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης με προτάσεις για συνεργασίες, για την αντιμετώπιση  ζητημάτων νομοθετικού και διοικητικού χαρακτήρα καθώς και για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της απασχόλησης των νέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ