ΔΕΠΑ: Η υπευθυνότητα γίνεται πράξη

Η ΔΕΠΑ επιλέγει να είναι υπεύθυνος εταιρικός πολίτης και αναπτύσσει τη στρατηγική της με γνώμονα το διάλογο και την αλληλεπίδραση με τους κοινωνικούς της εταίρους.

Αγορά – Ανθρώπινο Δυναμικό – Κοινωνία – Περιβάλλον

Η ΔΕΠΑ επιλέγει να είναι υπεύθυνος εταιρικός πολίτης και αναπτύσσει τη στρατηγική της με γνώμονα το διάλογο και την αλληλεπίδραση με τους κοινωνικούς της εταίρους. Η στρατηγική ΕΚΕ της εταιρείας κινείται γύρω από τους βασικούς άξονες της αγοράς, του περιβάλλοντος, του ανθρώπινου δυναμικού και της κοινωνίας. Οι παραπάνω άξονες έχουν σχηματιστεί με βάση το διεθνές πρότυπο GRI (Global Reporting Initiative), τις παγκόσμιες τάσεις της Εταιρικής Υπευθυνότητας, την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ΕΚΕ και τις 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact).

 

Αγορά: διαφάνεια και «πράσινη» επιχειρηματικότητα

Με δυναμικό επενδυτικό πρόγραμμα, με διαφάνεια στις διαδικασίες λειτουργίας, με αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και στρατηγική που στηρίζει την «πράσινη» επιχειρηματικότητα, η ΔΕΠΑ ανταποκρίνεται στο ρόλο της στην εθνική οικονομία. Ενισχύει την απασχόληση, στηρίζει την καινοτομία, δίνει ώθηση στην αειφορία και συντηρεί την ανταγωνιστικότητα.

 

Ανθρώπινο Δυναμικό: πρότυπο εργασιακό περιβάλλον και δυνατότητα εξέλιξης

Με πίστη στις αρχές των ίσων ευκαιριών, με προσφορά στις δυνατότητες εξέλιξης, με εφαρμογή διοικητικού μοντέλου open door, η ΔΕΠΑ συμβάλλει στην υλοποίηση του οράματος του κάθε εργαζομένου. Η βελτιωμένη απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού, η ανανέωση των αρμοδιοτήτων, οι ευκαιρίες εξέλιξης, η εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, η συνεχής κατάρτιση, η στελέχωση της εταιρείας με υψηλού επιπέδου εργαζομένους, μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι για τους ανθρώπους μας.

 

Κοινωνία: σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το κοινωνικό σύνολο

Με την ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων που στηρίζουν την ευημερία της κοινωνίας, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών όπου αναπτύσσει τις δραστηριότητές της, την εξέλιξη της νέας γενιάς, την ανάδειξη του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, η ΔΕΠΑ είναι παρούσα σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας.

 

Περιβάλλον: έμπρακτη φροντίδα με ορίζοντα την αειφορία

Με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις δραστηριότητές της, με την ενίσχυση φορέων και πρωτοβουλιών περιβαλλοντικά ευαίσθητων, με τη διάδοση του φυσικού αερίου στα σπίτια και στις μεγάλες μονάδες παραγωγής, με την εισαγωγή του φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων και τη μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα των μεγάλων πόλεων, η ΔΕΠΑ φροντίζει έμπρακτα το περιβάλλον με την καθημερινή της δραστηριότητα. Η ΔΕΠΑ δεσμεύεται, με την ίδια αίσθηση ευθύνης, με συνέπεια και ενέργεια, να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με υπεύθυνες προς την κοινωνία εταιρικές πρακτικές, με ορίζοντα την αειφορία.

 Αναδημοσίευση από το CSR Reports (6η έκδοση)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ