Lidl: Εμείς και η διατροφή μας

Η παραδοσιακή ελληνική διατροφή αποτελεί ένα από τα υγιεινότερα διατροφικά πρότυπα παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να επαναφέρουμε την παραδοσιακή ελληνική διατροφή στην καθημερινότητα μας και στη διατροφή όλης της οικογένειας.

Στόχος της Lidl Hellas είναι να μυηθούν τα παιδιά από μικρή ηλικία σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες για το λόγο αυτό ανέπτυξε ένα πρόγραμμα συνεργασίας με ακαδημαϊκούς καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την κα Bασιλική Μπενέτου MD, PhD Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την κα Έλενα Κριτσέλη, MPH PhD Διατροφολόγο – Επιδημιολόγο Χρόνιων Παθήσεων, Επιστημονικό Συνεργάτης Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το Δήμο Χολαργού – Παπάγου.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η ομάδα των επιστημόνων επισκέφθηκε στις 19 & 26/5 το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου δίνοντας στους μαθητές της 5ης και 6ης Δημοτικού υγιεινές διατροφικές συμβουλές κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ώρας.  Παράλληλα, από τις 19/5 και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς η Lidl Hellas προσφέρει στους 430 μαθητές αυτών των τάξεων, καθημερινά το κολατσιό τους (κρακεράκια, χυμός, φρούτα, μπάρα δημητριακών χωρίς ζάχαρη).

Στόχος αυτού του προγράμματος, εκτός από την προώθηση του υγιεινού τρόπου διατροφής αποτελεί και η αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των νέων και των εφήβων στο πλαίσιο των συνθηκών που βιώνει η κοινωνία μας.

Kατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναδεικνύεται η σημαντικότητα του υγιεινού φαγητού, προβάλλεται ο τρόπος που μπορούν οι μαθητές να τρέφονται υγιεινά, αναλύονται οι βασικές κατηγορίες τροφίμων και η συμβολή τους στην υγεία και στην καθημερινότητά μας και η καθοριστική σημασία της σωματικής δραστηριότητας  στη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ