MIT: Α New Life Sciences World is Emerging

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece διοργάνωσε στα πλαίσια του κύκλου Technologies That Matter, την εκδήλωση Α New Life Sciences World is Emerging. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενεργοποιήσει για πρώτη φορά έναν ανοικτό διάλογο μεταξύ της ελληνικής startup κοινότητας και των μελών της ελληνικής διασποράς που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Επιστημών Ζωής. Η διοργάνωση διερεύνησε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αναδύονται σε συγκεκριμένους τομείς του κλάδου Life Sciences, που θα έχουν μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια: Βιοτεχνολογία, Ιατρικά Μηχανήματα και Digital Health.

Μέσα από τις 4 ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έγιναν σημαντικές αναφορές σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία που παρατηρείται στον τομέα των Επιστημών Ζωής καθώς και τις προοπτικές που διαφαίνονται. Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες διερεύνησαν τις τεχνολογικές εξελίξεις, δυνατότητες χρηματοδότησης και άλλα σημαντικά σημεία για την καθιέρωση ενός σταθερού επιστημονικού και επιχειρηματικού οικοσυστήματος για τις Επιστήμες Ζωής στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν ομιλητές με σημαντική διεθνή ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα:  ο Δρ. Μάνος Πέρρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Entasis Therapeutics, o Otello Stampacchia, PhD, Managing Director, Omega Funds, o Δημήτρης Μπρίλης, Γενικός Διευθυντής, Alcon Greece Cluster, ο Δρ. Σίμος Κεδίκογλου, Διευθύνων Σύμβουλος, CEO, Impulse Dynamics, η Σοφία Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επενδύσεων, Life Sciences,  Edmond de Rothschild Investment Partners, o Ηλίας Παπαθεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος, Genkyotex S.A., ο  Άρης Κωνσταντινίδης, Ιδρυτής & Διευθυντής Επενδύσεων, NBGi Ventures, και ο Λεωνίδας Αλεξόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών/Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο & Συνιδρυτής, ProtATonce (σήμερα Protavio).

Την προσπάθεια του MIT Enterprise Forum στην Ελλάδα καθώς και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης υποστήριξαν δωρητές, χορηγοί, στρατηγικοί συνεργάτες καθώς και χορηγοί επικοινωνίας. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει ως Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού.  Ετήσιος Υποστηρικτής του οργανισμού είναι το The Hellenic Initiative.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες Novartis και Alcon. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι Future Health Biobank, Rea Capital Advisors και η Frontier Science Foundation Hellas (FSF-Hellas). Χορηγός φιλοξενίας είναι το Athenaeum Intercontinental Hotel. Στρατηγικοί συνεργάτες στις προσπάθειες του οργανισμού είναι οι εταιρίες ΕΥ, POTAMITISVEKRIS, Korn Ferry|HayGroup και V+O Communication. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν οι ακόλουθοι: BusinessNews.gr, cnn.gr, Direction Business Network, economia.gr, emea.gr, epixeiro.gr, StartUpper.gr και H Καθημερινή. Τέλος, η εταιρία Eventora και η ομάδα Mindspace συμμετείχαν ως υποστηρικτές της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ