Air Liquide: Συμβάλλει στην ανάπτυξη μίας νέας γενιάς βιώσιμου σκυροδέματος

Η Air Liquide συνεργάστηκε με την αμερικάνικη startup Solidia Technologies® προσφέροντας ένα νέο εξοπλισμό έγχυσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για την παραγωγή του σκυροδέματος Solidia Concrete. Χάρη στην πατενταρισμένη διαδικασία της Solidia, κατά την οποία το νερό αντικαθίσταται από CO2 για τη σκλήρυνση του σκυροδέματος, αυτή η νέα γενιά τσιμέντου θα βοηθήσει το σύνολο της βιομηχανικής αλυσίδας να μειώσει έως και 70% το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του προκατασκευασμένου σκυροδέματος.

Ειδικά σχεδιασμένος από την Air Liquide σε συνεργασία με την Solidia, ο νέος εξοπλισμός έγχυσης COθα αποδείξει την εμπορική σκοπιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής σκυροδέματος Solidia Concrete. Αυτή η επαναστατική τεχνολογία μειώνει το χρόνο σκλήρυνσης σε λιγότερο από 24 ώρες και μειώνει την κατανάλωση του νερού. Εκτός από τη δέσμευση μεγάλων ποσοτήτων CO2, η ποιότητα του σκυροδέματος έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά.

Εκτός από την προμήθεια του εξοπλισμού, η Air Liquide θα αποτελεί τον παγκοσμίως προτιμώμενο προμηθευτή διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο θα χρησιμοποιείται στις πατενταρισμένες διαδικασίες της Solidia. Οι πελάτες των κατασκευαστών σκυροδέματος θα μπορούν να αγοράζουν τα νέας γενιάς προϊόντα Solidia Concrete™  στη Βόρεια Αμερική από αυτό το καλοκαίρι και στην Ευρώπη από το επόμενο έτος.

Παράλληλα με αυτή τη συνεργασία, η Air Liquide Venture Capital (ALIAD) επένδυσε πρόσφατα στην Solidia Technologies® για να στηρίξει την εκβιομηχάνιση της τεχνολογίας.

Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  της Air Liquide και υπεύθυνος για τη Δραστηριότητα Βιομηχανικές Πωλήσεις – Εμπόριο, σχολίασε: «Χάρη σε αυτή την τεχνολογικά πρωτοποριακή συνεργασία με τη Solidia, ανοίγουμε μια νέα αγορά για το μόριο του CO2 στον τομέα της παραγωγής προκατασκευασμένου σκυροδέματος. Το συγκεκριμένο έργο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη δέσμευση της Air Liquide για την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Tom Schuler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Solidia Technologies, πρόσθεσε: «Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο που μπαίνουμε στην αγορά, η εμπειρία της Air Liquide στην προμήθεια αερίων και μηχανολογικού εξοπλισμού επιτρέπει την ταχεία εμπορευματοποίηση. Το έργο αυτό ταιριάζει απόλυτα με το όραμά μας για αειφόρο ανάπτυξη, μέσα από χρήση CO2, το οποίο συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ