ΑγκαλιάΖΩ: Επιτυχημένη εκστρατεία για τον Καρκίνο του Δέρματος

Με εξαιρετική επιτυχία, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, ολοκλήρωσε την Εκστρατεία Ενημέρωσης για πρόληψη-έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος.

Στόχος της εκστρατείας ήταν η πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού, ιδιαίτερα του αγροτικού πληθυσμού, για τον καρκίνο του δέρματος και για τη σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε σε έξι πόλεις της Ελλάδας, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2016 και περιελάμβανε ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν εξετάσεις από γιατρούς. Οι πόλεις που επισκεφτήκαμε ήταν οι εξής: Ελασσόνα, Αριδαία, Ελευθερούπολη, Ν. Πέραμος, Ορεστιάδα και Μοίρες Ηρακλείου. Οι συμμετέχουσες πόλεις είχαν επιλεγεί βάσει του αγροτικού τους χαρακτήρα και της επισκεψιμότητας των Κέντρων Υγείας της περιοχής, διότι ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί έναν βασικό εχθρό των αγροτικών επαγγελμάτων.

Συνολικά εξετάσθηκαν από δερματολόγους 672 άτομα, ενώ παρακολούθησαν τις ενημερωτικές ομιλίες από ογκολόγους και δερματολόγους γύρω στα 400 άτομα.  Τέλος, παραπέμφθηκαν για αφαίρεση και χαρτογράφηση σπίλων 106 άτομα από τα οποία το ένα διαγνώσθηκε με μελάνωμα.

Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε υπό την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους και την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Bristol-Myers Squibb, Roche Hellas και LEO Pharma Hellas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ