Δράσεις στην Κρήτη για ασφαλή οδήγηση

Άλλο ένα περιστατικό τροχαίου ατυχήματος με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 25χρονης νεαρής κοπέλας, που νοσηλεύεται στην εντατική, καταγράφηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δυστυχώς, τα τροχαία ατυχήματα έχουν μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή. Έτσι, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Ελευθερία Δεληγιάννη, Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου «Ξενώνας για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί»: «Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου σας ευχαριστεί για την τόσο σημαντική δράση που πραγματοποιείτε. Σχετικά με τη δήλωση που μας ζητήσατε αναφέρεται παρακάτω: “Όταν σέβομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα, σέβομαι τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σέβομαι την ανθρώπινη ζωή”».

Ευάγγελος Αλεφαντινός, Πρόεδρος, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης:  «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την είδηση ενός σοβαρού τραυματισμού ή ενός θανάτου μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να βυθίζονται στο πένθος οικογένειες. Η συχνότητα ατυχημάτων όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα, νέων κυρίως ανθρώπων, οδηγεί σε έναν τραγικό απολογισμό.

Υπάρχουν σίγουρα τρόποι και ενέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Ενισχύοντας την πρόληψη, με τη στήριξη όλων των φορέων της πολιτείας, με διοργάνωση σχετικών ημερίδων, με ενημερωτικά φυλλάδια και προβολή σχετικών βίντεο στα ΜΜΕ και εκπαιδευτικές δράσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων.

Το Σωματείο μας συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την πρωτοβουλία του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»!».

Έρη Χαιρέτη, Εθελοντική Ομάδα Προτέκτα Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων «Φίλιος ΖΕΥΣ»: «Οδηγική συμπεριφορά με ασφάλεια σημαίνει: – Υπακούω στον Κ.Ο.Κ., – Φορώ το κράνος ή τη ζώνη ασφαλείας, – Δεν οδηγώ υπό την επήρεια μέθης, – Δεν μιλώ στο κινητό τηλέφωνο. Περισσότερη οδηγική ασφάλεια – λιγότερα τροχαία ατυχήματα!

Αγαπώ τη ζωή, οδηγώ με προσοχή!

Η Εθελοντική Ομάδα «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ» στηρίζει την πρωτοβουλία του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» ενισχύοντας την προσπάθεια για την καταπολέμηση της μάστιγας των τροχαίων συμβάντων».

60 και πλέον φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιορίσουμε και, ει δυνατόν, να εξαλείψουμε τα τροχαία στον τόπο μας.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, θα αναπτύσσονται δράσεις οδικής ασφάλειας, θα δίνονται μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών, θα λειτουργούν περίπτερα προβολής και ενημέρωσης των οδηγών, και όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ασκήσεις προσομοίωσης μέθης και οδήγησης.

Επίσης, προγραμματίζονται τουρνουά beach volley και τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 με την ευθύνη της ΕΠΣΗ, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων διαφόρων συλλόγων και φορέων του Νομού Ηρακλείου volley και ποδοσφαίρου, καθώς και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν και ομάδες-παρέες φίλων που θα συσταθούν για να συμμετέχουν σε όποιο από τα δύο τουρνουά επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους στη γραμματεία της διοργάνωσης.

Παράλληλα, θα υπάρξουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spot, καθώς και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών από τους συμμετέχοντες φορείς και συλλόγους και το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα αναμεταδίδεται ζωντανά από τους χορηγούς επικοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση την 31η Ιουλίου, στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ. ενισχύοντας το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια».

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ