Adecco: Η Εύα Αδόσογλου ανάμεσα στους 10 πιο ταλαντούχους “CEOς for One Month”

Ο Όμιλος Adecco, ηγέτης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα τους δέκα νέους και νέες που κατάφεραν να φθάσουν στο τελικό στάδιο επιλογής του ‘CEO for One Month’, με την Εύα Αδόσογλου, CEO for One Month της Adecco Ελλάδας, να βρίσκεται στη δεκάδα! Επιλέχθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 54.600 υποψηφίους και είναι 10 από τους 50 ταλαντούχους και φιλόδοξους νέους που είχαν την ευκαιρία να εργαστούν δίπλα σε ανώτερα διοικητικά στελέχη της Adecco στη χώρα διαμονής τους. Ένας εξ αυτών θα αποκτήσει τη μοναδική ευκαιρία να εργαστεί υπό την καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, διοικώντας μια εταιρεία που βρίσκεται στη λίστα του Fortune 500 με περισσότερους από 33.000 εργαζόμενους σε 60 χώρες.

 Οι 10 ταλαντούχοι νέοι είναι από Αργεντινή, Βιετνάμ, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Ολλανδία και Σλοβενία. Η διαδικασία επιλογής μεταφέρεται πλέον στο Άμστερνταμ, με το boot camp να ξεκινάει στις 6 Σεπτεμβρίου, όπου οι 10 υποψήφιοι θα αντιμετωπίσουν μια σειρά από ατομικές και ομαδικές δοκιμασίες που θα αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των καθημερινών επιχειρηματικών προκλήσεων. Κατόπιν, οι 5 πιο ταλαντούχοι θα ταξιδέψουν στο Τόκυο όπου θα πραγματοποιηθούν προσωπικές συνεντεύξεις και θα γίνει η τελική επιλογή. Εκείνος ή εκείνη που θα επιλεχθεί θα εργαστεί για ένα μήνα δίπλα στον Alain Dehaze, για να πάρει μια γεύση του πώς λειτουργεί η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως. Στο τέλος της εμπειρίας αυτής, ο Όμιλος Adecco θα προσφέρει στον υποψήφιο μια θέση ανάλογα με το προφίλ του και τις φιλοδοξίες του.

Οι νέοι είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της ύφεσης στην αγορά εργασίας, με τα ποσοστά ανεργίας των νέων να εκτινάσσονται κοντά στο 50% σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα. Ωστόσο, στην «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» την οποία διανύουμε, μια σειρά από νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, οι οποίες απαιτούν νέες δεξιότητες και γνώσεις. Το 40% των εργοδοτών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν υποψηφίους με τις κατάλληλες δεξιότητες για την επιχείρησή τους και μία πρόσφατη έρευνα του Ομίλου Adecco με θέμα «Νέοι και Εργασία: Όνειρα και Ετοιμότητα», δείχνει ότι οι νέοι πιστεύουν ότι η εργασιακή εμπειρία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την εύρεση εργασίας. Είναι απαραίτητη για να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα «CEO for One Month», το οποίο υλοποιείται για 6η χρόνια, αποτελεί μέρος του προγράμματος Adecco Way to WorkTM, μια παγκόσμια πρωτοβουλία του Ομίλου Adecco για να υποστηρίξει τους νέους στην αρχή της σταδιοδρομίας τους. Μέσω του Adecco Way to WorkTM, ο Όμιλος Adecco προσφέρει πρακτική άσκηση και μαθητεία (πάνω από 5.000 θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας έχουν προσφερθεί το διάστημα 2015/2016), επαγγελματικό προσανατολισμό, κατάρτιση, καθώς και την ευκαιρία να γίνει κάποιος/α «CEO για Ένα Μήνα».

Η πρωτοβουλία “CEO for One Month” ξεκίνησε το 2011 και έχει αποδειχθεί ότι ανοίγει το δρόμο προς τη μελλοντική επαγγελματική επιτυχία. Το 2016, το πρόγραμμα προσέλκυσε ρεκόρ αιτήσεων, αγγίζοντας τις 54.600 αιτήσεις. Συνολικά, 50 «CEOs for One Month» εργάστηκαν μαζί με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Adecco στη χώρα διαμονής τους, συμμετείχαν σε συναντήσεις με πελάτες και σε εκδηλώσεις, και αντιμετώπισαν ενδιαφέροντα και συχνά περίπλοκα business cases, αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων, της αυτοπεποίθησης και της απασχολησιμότητάς τους.

Ο Alain Dehaze, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Adecco, δήλωσε: «Οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις στην αρχή της σταδιοδρομίας τους. Κερδίζοντας σημαντική εργασιακή εμπειρία από νωρίς μπορούν να κάνουν τη διαφορά για το επαγγελματικό τους μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε την απασχολησιμότητά τους μέσω του Adecco Way to WorkTM και του προγράμματος «CEO for One Month». Ευχαριστώ όλους τους «CEOs for One Month» 2016 που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και που αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς, και ανυπομονώ να καλωσορίσω τον φετινό επιτυχόντα στην ομάδα του Ομίλου Adecco».

Με αφορμή την πρόκριση της Εύας Αδόσογλου στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος Adecco Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Εύα, ξεχώρισε και περνάει στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Είναι μια αξιόλογη νέα, με έκδηλο ενθουσιασμένο και όρεξη για δημιουργία, αλλά και ικανότητες τις οποίες προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε κατά το διάστημα που βρέθηκε κοντά μας. Πιστεύουμε στις δεξιότητές της και αναμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της επόμενης φάσης».

Οι 10 τελικοί υποψήφιοι στον δρόμο για το boot camp είναι οι εξής:

Αργεντινή – Ana Inés Montanari

Βιετνάμ – Phuong Hai Dang

Γαλλία – Camille Clément

Γερμανία – Jan Hupkens

Ελλάδα – Εύα Αδόσογλου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Sera Kazmi

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – Courtney Berger

Ιταλία – Filippo Principi

Ολλανδία – Larissa Termorshuizen

Σλοβενία – Ana Čuk

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ