INTERAMERICAN: Στήριξη στο ΚΕΔΕ

Και φέτος, η INTERAMERICAN υποστηρίζει το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), αναλαμβάνοντας χορηγικά την ασφαλιστική κάλυψη του ταξιδιού των 12 μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στη διεθνή κατασκήνωση Ειρήνης «WINPEACE 2016», από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου.

Η κατασκήνωση οργανώθηκε στην Κυρήνεια Κύπρου, στα κατεχόμενα, με τη συμμετοχή μαθητών από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις δύο κοινότητες της Κύπρου. Ήταν μια ουσιαστική συναναστροφή ειρήνης, μια βιωματική εμπειρία ανάπτυξης της γνώσης για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων, την επικοινωνία δίχως βία, την αντιμετώπιση της ενδο-οικογενειακής βίας, την ανάδειξη της ισότητας των δύο φύλων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ΚΕΔΕ οργανώνει κάθε χρόνο, από το 2000, την ελληνική μαθητική συμμετοχή στην κατασκήνωση Ειρήνης.

Η INTERAMERICAN ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις «γέφυρες» που φέρνουν κοντά τα παιδιά διαφορετικών πολιτισμών, τροφοδοτώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, κατανόησης, συνεργασίας, φιλίας και εξουδετερώνοντας τις αντιθέσεις. Στο πλαίσιο του σχεδίου κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» η εταιρεία, που αποτελεί σταθερή χορηγό του ΚΕΔΕ και υποστηρίζει επί πολλά χρόνια την κατασκήνωση WINPEACE, αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες, που ενθαρρύνουν τις νεώτερες γενιές στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, υπερβαίνοντας τα στερεότυπα, την τυφλή προκατάληψη και τον φόβο. Στην Κυρήνεια, τα παιδιά και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν και το «σπίτι της συνεργασίας» στη νεκρή ζώνη που εποπτεύεται από τον ΟΗΕ και μίλησαν για τις σχέσεις των δύο κοινοτήτων και για το έργο των ιστορικών, που αναζητούν τις διδακτικές αλήθειες και από τις δύο πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ