Στο Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού ο Δρ. Ιωάννης Παππάς

O Δρ Ιωάννης Παππάς, ειδικός στον Αειφόρο Τουρισμό, πρόσφατα κέρδισε μία θέση στο Συμβούλιο Διευθυντών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC).

Ο Δρ Ιωάννης Παππάς  διορίστηκε αυτόν τον μήνα στο ΔΣ του GSTC, μαζί με άλλα δύο νέα μέλη : CB (Ram) Ramkumar και Rosemary Black, καθώς και τρία παλαιότερα μέλη που επιστρέφουν στο ΔΣ : Kelly Bricker, Chi Lo, και Melinda Watt.

“Είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να είμαι μέλος του ΔΣ του GSTC” δήλωσε ο Δρ Παππάς. “Με αυτή την εκλογή, εκπροσωπείται η Νότιο-Ανατολική περιοχής της Μεσογείου, δημιουργώντας την ευκαιρία για την εφαρμογή των κριτηρίων του GSTC για τον Αειφόρο Τουρισμό σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, με ένα περισσότερο ισχυρό και παραγωγικό τρόπο. Η αρχή θα γίνει με την 1η Ευρωπαϊκή Συνάντηση του GSTC στην Ελλάδα, την 23η και 24ηΝοεμβρίου 2016 στην Αθήνα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη να συμμετάσχουν και να ανταλλάξουν ιδέες και γνώσεις για το παρόν και το μέλλον του Αειφόρου Τουρισμού στην Ευρώπη.”

Στον πυρήνα αυτού του έργου, βρίσκονται τα Κριτήρια Αειφορίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού.  Υπάρχουν δύο ομάδες κριτηρίων του GSTC : τα Κριτήρια Προορισμών (GSTC-D) και τα Κριτήρια Ξενοδοχείων & Τουριστικών Πρακτόρων (GSTC-H & TO). Αυτές είναι οι βασικές αρχές και οι ελάχιστες απαιτήσεις που κάθε επιχείρηση τουριστικού προορισμού θα πρέπει να φιλοδοξούν να φτάσουν με σκοπό την προστασία και διατήρηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων παγκοσμίως, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο τουριστικός προορισμός πληροί τις δυνατότητές της ως εργαλείο για τη αειφορία και τη μείωση της φτώχειας. Η αειφορία είναι επιτακτική για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του τουρισμού και θα πρέπει να μεταφραστούν από την θεωρία στην πράξη.

Ο Δρ Ιωάννης Παππάς είναι ο εκπρόσωπος του GSTC στην Ελλάδα και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του GSTC. Στην θητεία του θα υποστηρίξει το GSTC μέσω της επαγγελματικής του εμπειρίας για πάνω από 25 έτη ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Εφαρμοσμένη Μηχανική, την Ενέργεια και τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος, την Οικονομία Άνθρακα και τον Αειφόρο Τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ