Χαμόγελο: Στην Κρήτη ο Ιπποκράτης

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλοίο της ANEKLINES «ΚΥΔΩΝ» στο λιμάνι της Σούδας ανακοινώθηκε η έναρξη της δράσης Προληπτικής Ιατρικής για τα παιδιά στην Κρήτη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρους.

Το παρών έδωσαν πλήθος εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, δημοτικών αρχών και νοσοκομείων από όλην την Κρήτη, οι οποίοι αγκάλιασαν τη δράση Προληπτικής Ιατρικής και έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Α΄αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, κος Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε πως τόσο η εταιρία όσο και οι άνθρωποί της βρίσκονται και θα βρίσκονται δίπλα στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση καθώς και τους εκπροσώπους της ANEK LINES για τη φιλοξενία και δήλωσε: “Το 2013 επισκεφτήκαμε την Κρήτη με τον «Ιπποκράτη», πήγαμε σε 20 δήμους και εξετάσαμε συνολικά 4.800 παιδιά. Τρία χρόνια, μετά επιστρέφουμε και πάλι με τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής για να βρεθούμε δίπλα στα παιδιά του νησιού, παρέχοντάς τους δωρεάν ποιοτικές προληπτικές εξετάσεις πάντα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία”.

Και συμπλήρωσε: “Καταφέραμε να αποκτήσουμε και φυσική παρουσία στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό στα Χανιά όπου από τον Οκτώβριο του 2014 λειτουργεί το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης θέτοντας όλες τις δράσεις μας στην υπηρεσία των παιδιών της Κρήτης. Άμεσα ολοκληρώνονται οι υποδομές για να ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ηρακλείου που θα αποτελεί και τη βάση της κινητής ιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, η οποία υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ, με άμεση διασύνδεση με το νοσοκομείο Ηρακλείου και στελεχωμένη με πιστοποιημένους διασώστες θα πραγματοποιεί διακομιδές σε όλη την Κρήτη. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση χώρου στο Ρέθυμνο αλλά προέχει η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τη λειτουργία του. Δεν λειτουργούμε ευκαιριακά, κάνουμε μελετημένες κινήσεις υπολογίζοντας τις δυνάμεις μας με κύριο γνώμονα την διασφάλιση της ποιότητας στις υπηρεσίες μας”.

Από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 29 Οκτωβρίου το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα επισκεφτεί τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα όπου θα πραγματοποιήσει δωρεάν οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, αλλεργιολογικό, δερματολογικό, ορθοπαιδικό και ωτορινολαρυγγολογικό προληπτικό έλεγχο σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη και τη συνεργασία των Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης, του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Βενιζέλειου Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Συμμετέχουν επίσης οι Α’θμιες & Β’θμιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, η Τροχαία καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός – Τμήματα Νοσηλευτικής Χανίων, Ρεθύμνου, Ηράκλειου και Αγίου Νικόλαου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ