Global Sustain: Επιτυχές το Sustainability Forum 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 7 Οκτωβρίου, το “Sustainability Forum 2016, a training, networking and professional development event”, από τη Global Sustain, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά και φέτος φιλοξενήθηκε στις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις του OTE Academy.

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με καλεσμένους ομιλητές διεθνούς κύρους, προφίλ και ενδιαφέροντος, αλλά και με ένα υψηλού επιπέδου κοινό που κάλυψε το σύνολο σχεδόν των τομέων δραστηριοποίησης, το Sustainability Forum 2016 είναι αναμφισβήτητα ένας θεσμός. Οι συμμετέχοντες που ήρθαν απ’ όλες τις ηπείρους,  ξεπέρασαν τους 75, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα εργαστήρια, να αποκτήσουν γνώση για κρίσιμα ζητήματα αλλά και για τις διεθνείς τάσεις και παράλληλα να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους σε ένα διαρκές, ολοήμερο networking.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, ο κ. Άρης Βρεττός, Director of The Prince of Wales’s Business and Sustainability Programme, Director of Open Programmes, University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL), μίλησε για τον διαρκώς μεταβαλλόμενο ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία σε συνδυασμό με τις πολιτικές, κοινωνικοοικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο Δρ. Bruce Piasecki, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος AHC Group, Inc, ανέλυσε στους συμμετέχοντες τη σημασία του βιώσιμου καπιταλισμού και της δημιουργίας αξίας, κάνοντας αναφορά στην αυξανόμενη σημασία των κριτηρίων ESG (Environmental, Social and Governance) για τους επενδυτές.

Ο Δρ. Jeremy Pearce, Research Associate, Global Sustain μίλησε για τη στρατηγική αειφορίας σε επίπεδο ανώτερων στελεχών.

Η κ. Κιάρα Κόντη, Climate Change and Sustainability Services, EY, μίλησε για τον νέο τρόπο αξιολόγησης και εκτίμησης της συνολικής δημιουργίας αξίας. Σύμφωνα με την κ. Κόντη, η έννοια της αξίας διευρύνεται συμπεριλαμβάνοντας τους πόρους που μοιράζεται ο οργανισμός με την ευρύτερη κοινωνία, με έμφαση σε άυλα στοιχεία όπως είναι οι άνθρωποι και η καινοτομία.

Η κ. Shivani Rajpal, Deputy Director Services, GRI, μύησε τους συμμετέχοντες στους Στόχους Αειφορίας του ΟΗΕ και αναφέρθηκε στη συνεισφορά του GRI στην εφαρμογή των Στόχων Αειφορίας από τις επιχειρήσεις, μέσω του SDG Compass.

O Δρ. Christian Avérous, Αντιπρόεδρος, Blue Plan και πρώην επικεφαλής Environmental Performance and Information, ΟΑΣΑ, αναφέρθηκε στο διεθνές πλαίσιο για τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση, κάνοντας ειδική μνεία σε case studies επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.

Η κ. Alka Banerjee, Managing Director, S&P Dow Jones Indices, μίλησε για τη μέτρηση της αειφορίας με βάση τον δείκτη Dow Jones Sustainability Index, αναφερόμενη στις διεθνείς τάσεις αλλά και στις βιώσιμες επενδύσεις.

O κ. John Zeppos, FBCI Managing Director, Resilience Guard GmbH, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας διαχείρισης κινδύνων για την εξασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας και της αειφορίας.

Ο κ. Todd Fein, Chief Executive Officer, Green Diamond, LLC, μίλησε για τον ρόλο της τεχνολογίας και του Big Data στην αειφορία, με ειδική αναφορά σε πρακτικές εταιρειών.

Οι κύριοι Sebastian Fairhurst, Head of Public Policy Germany, Santander Consumer Bank AG και Γιάννης Σαλαβόπουλος, Managing Director, Global Sustain GmbH & Group Head Int. Affairs, μίλησαν για τη σημασία των public affairs και της στρατηγικής αειφορίας για τη βελτίωση των εταιρικών επιδόσεων (διαχείριση κινδύνων, εταιρική φήμη, αύξηση εσόδων, μείωση κόστους).

Ο κ. Tero Pietila, Head of Division Corporate Social Responsibility, Eυρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, περιέγραψε τη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του οργανισμού, κάνοντας ειδική μνεία στα «πράσινα» χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο κ. Gabriel Karageorgiou Head of Client Services, Partner, Arabesque Partners, μίλησε για τον ρόλο των ESG κριτηρίων στη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων.

Ο κ. Γεράσιμος Γεωργόπουλος, Προϊστάμενος τμήματος θεσμικών ρυθμίσεων & ΓΕΜΗ, Διεύθυνση εταιρειών & ΓΕΜΗ, Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, ανέλυσε τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη δημοσίευση μη χρηματοοικονομικών στοιχείων, διευκρινίζοντας τον τρόπο ενσωμάτωσής της στο εθνικό δίκαιο (προθεσμίες, περιεχόμενο έκθεσης, εταιρείες που εμπίπτουν στην οδηγία).

Η κ. Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Corporate Responsibility Senior Manager και ο κ. Κώστας Προβατάρης, Enterprise Risk Management Senior Manager, από τον Όμιλο ΟΤΕ, μίλησαν για την ενσωμάτωση της ανάλυσης ουσιαστικότητας στη διαχείριση επιχειρησιακού κινδύνου.

Οι εργασίες του Forum ολοκληρώθηκαν με την επίδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, ενώ ακολούθησε κοκτέιλ που κράτησε έως αργά.

To επόμενο Sustainability Forum είναι προγραμματισμένο στις 6 Οκτωβρίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ