CSR Hellas: Στηρίζει το European Pact 4 Youth

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη-Μέλη, με την πρωτοβουλία Youth Guarantee (Εγγυήσεις για τη Νεολαία), προώθησαν δράσεις με τις οποίες, προσφέρονται ευκαιρίες για ποιοτική απασχόληση, δια βίου μάθηση, μαθητεία ή πρακτική άσκηση σε κάθε νέο και μέσα σε περίοδο τεσσάρων μηνών, από τη στιγμή που είτε χάνει τη δουλειά του είτε περατώνει την όποια μορφή τυπικής εκπαίδευσης ελάμβανε.

Εναρμονίζοντας τις δράσεις του σε αυτή την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το CSR Hellas υποστηρίζει ενεργά το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact 4 Youth), το οποίο αποτελεί κοινή δέσμευση των ηγεσιών τόσο των επιχειρήσεων όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινώντας ως πρωτοβουλία του CSR Europe και των εθνικών του εταίρων, το Σύμφωνο φιλοδοξεί να επιτύχει τη συνένωση δυνάμεων και τη συνεργασία όλων των άμεσα και έμμεσα ενδιαφερομένων πλευρών.

Για το σκοπό αυτό καλούνται επιχειρήσεις, κοινωνικοί εταίροι, πάροχοι εκπαίδευσης και κατάρτισης, οργανώσεις νεολαίας, δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες απασχόλησης, καθηγητές, εκπαιδευτές, μαθητές και γονείς αλλά και κάθε άλλης μορφής σημαντικοί παράγοντες να αναπτύξουν ή να ενισχύσουν συνεργασίες για την υποστήριξη της νεανικής απασχολησιμότητας, χωρίς αποκλεισμούς.

Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, στα άμεσα οφέλη και αποτελέσματα των πρωτοβουλιών τόσο του Youth Guarantee και του European Pact 4 Youth όσο και άλλων παρόμοιων ανά την Ευρώπη, περιλαμβάνονται 1,4 εκατομμύρια λιγότεροι άνεργοι νέοι αλλά και 900.000 λιγότερα άτομα που ανήκαν στην κατηγορία των NEETs (Not in Employment, Education, Training) δηλαδή δεν απασχολούνταν ούτε λάμβαναν κάποιας μορφής εκπαίδευση.

Το CSR Hellas,με το εθνικό σκέλος της πρωτοβουλίας European Pact 4 Youth – Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο τη μείωση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό των νέων ανέργων σε ολόκληρη την Ευρώπη.)

Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε και η δήλωση του Εκτελεστικού Διευθυντή του CSR Europe, Stefan Crets: «Ως επιχειρηματικό δίκτυο, είμαστε υπερήφανοι που το CSR Hellas αποτελεί εθνικό εταίρο μας και υποστηρικτή του European Pact 4 Youth. Από κοινού, ετοιμάζουμε επίσης, σειρά από προτάσεις χάραξης πολιτικής, ώστε οι ποιοτικές συνεργασίες επιχειρήσεων και εκπαιδευτικής κοινότητας να αποτελούν τον κανόνα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ