Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” διοργανώνει τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την “Αποστολή”.

Ο στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της δυναμικής και της σημασίας της ανακύκλωσης, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που όλοι κερδίζουν.

Οι μαθητές πάνω από 1.500 σχολικών τμημάτων και οι οικογένειές τους  θα ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, έως 10.12.2016 στους εξής Δήμους: Αθηναίων, Πειραιά, Ιωαννιτών, Ρόδου, Τήνου, Ύδρας, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Αιγάλεω, Παπάγου-Χολαργού, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ζωγράφου και Ιλίου.

Σε κάθε Δήμο, τα σχολικά τμήματα που θα επιστρέψουν τις περισσότερες συσκευασίες, θα κερδίσουν (για όλους τους μαθητές): Tablet, Action Camera & MP3 player. Επίσης, το 1ο σχολικό τμήμα, πανελλαδικά, που θα ανακυκλώσει τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσει επιπλέον ένα ταξίδι 4 ημερών στην Αράχωβα.

Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό, το τμήμα Β1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που συγκέντρωσε τις περισσότερες (184.985) συσκευασίες πανελλαδικά, κέρδισε ένα ταξίδι 5 ημερών στην Ρόδο.

O κ. Κωνσταντίνος Καμπέρης, Διευθυντής του σχολείου, δήλωσε: “Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Να ευχαριστήσουμε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” που δίνει κίνητρα στους μαθητές να ασχοληθούν με την ανακύκλωση, αλλά και την δυνατότητα να γνωρίσουν οι μαθητές την άλλη Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες.”

Σας περιμένουμε στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Δήμους όλης της χώρας, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί τοπεριβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

… γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ