Vodafone: Στήριξη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Tο Vodafone Institute με έδρα τη Γερμανία, δημιουργεί μέσα από το πρόγραμμα FLane τον πρώτο επιχειρηματικό επιταχυντή στην Ευρώπη, που απευθύνεται σε γυναίκες επιχειρηματίες, αλλά και σε start-ups τεχνολογίας που δημιουργούνται από γυναίκες ή απευθύνονται σε αυτές. Στόχος του F- Lane είναι η ενίσχυση μέσω της τεχνολογίας, των ευκαιριών που παρέχονται σε γυναίκες για απασχόληση, επιχειρηματικότητα, επαγγελματική κατάρτιση, ανάληψη ηγετικών ρόλων, καθώς και η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους. Η ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί άλλωστε βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Vodafone για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα F-Lane έχει διάρκεια έξι εβδομάδες, διάστημα στο οποίο οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν στο Βερολίνο, να εργαστούν, να εκπαιδευτούν, να επιμορφωθούν περαιτέρω στον κλάδο τους, καθώς και να επωφεληθούν από ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης. Κάθε ομάδα θα λάβει από τo Vodafone Institute το ποσό των €12.000 για να καλύψει επιχειρηματικά έξοδα, αλλά και κόστη διαβίωσης των συμμετεχόντων, ενώ θα τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βερολίνο.

Το Vodafone Institute συνεργάζεται για αυτήν την πρωτοβουλία με το Impact Hub Berlin και το Social Entrepreneurship Akademie και αναζητά 5 καινοτόμες τεχνολογικές startups από όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα που έχουν ως επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους, τη γυναίκα. Ο πρώτος γύρος του προγράμματος ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2017 και οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν μέσα από ένα εκτενές πρόγραμμα ομαδικών workshops, αλλά και ατομικών συμβουλευτικών σεμιναρίων. Στόχος είναι οι επιχειρήσεις αυτές να υποστηριχθούν, ώστε να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο και να καταστούν έτοιμες για την άντληση χρηματοδότησης. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε δίκτυα, τεχνολογία, μέντορες, δυνητικούς συνεργάτες, αλλά και επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο F-lane θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο www.f-lane.com μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ