Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας επιστρέφει

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προηγούμενων τεσσάρων διαγωνισμών, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας προσκαλεί νεοφυείς (start-up)  επιχειρήσεις να υποβάλουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να συμμετάσχουν  στον πέμπτο ετήσιο διαγωνισμό.

Οι νικητές θα μοιραστούν άτοκη χρηματοδότηση ύψους € 1.250.000, καθώς και καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, οι οποίες θα παρέχονται από το δίκτυο των υποστηρικτών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Η ιστοσελίδα του Βραβείου, www.hellenicaward.com, θα είναι ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου του 2017.

Από την ίδρυση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 2.600 επιχειρηματικές ιδέες. Το Βραβείο ιδρύθηκε το 2012 από τον Όμιλο Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Μέχρι σήμερα, έχουν βραβευθεί 14 εταιρείες, οι οποίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν την υποστήριξη και καθοδήγηση από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και τους Υποστηρικτές του.

Οι προηγούμενοι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων, από τη μετεωρολογία και τον πολιτισμό, την ιατρική τεχνολογία μέχρι και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. Οι εταιρείες αυτές έχουν πετύχει μία σταθερή εμπορική ανάπτυξη, παρά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση στην Ελλάδα. Επίσης, οι νικητές έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, έχοντας συμβάλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φυγής νέων επιστημόνων (brain drain),  καθώς δίνουν ευκαιρίες σε ευρηματικούς νέους επαγγελματίες να παραμένουν στην Ελλάδα, ενθαρρύνοντας παράλληλα εκείνους που είναι πλέον εγκατεστημένοι στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Όμιλος Libra έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση €10.000.000 προς στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσω του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Το Βραβείο έχει προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση σε 14 νικήτριες εταιρείες, ενώ σε κάθε έναν από τους νικητές, ανατίθεται ένας πολύπειρος μέντορας, ο οποίος παρέχει εξειδικευμένη καθοδήγηση σε κάθε βήμα της υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας.

Φέτος, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θα ενισχύσει την εκπαιδευτική του υποστήριξη. Το Βραβείο θα προσφέρει εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα σε δέκα διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα, διοργανώνοντας διαδραστικά σεμινάρια, εργαστήρια και σεμινάρια μέσω διαδικτύου. Η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει να αφυπνίσει το επιχειρηματικό πνεύμα σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά και να ξεκλειδώσει την ανεκμετάλλευτη  προοπτική ακόμα περισσότερων επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Φέτος, τρεις ακόμα υποστηρικτές θα προσφέρουν την υποστήριξή τους στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Η Atradius θα προσφέρει στους νικητές ένα ευρύ και ανταγωνιστικό φάσμα υπηρεσιών ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων. Η SATO θα παρέχει σημαντική έκπτωση για έπιπλα γραφείου προς το Βραβείο και τους νικητές του, ενώ η V+O, ως κορυφαία εταιρία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, θα προσφέρει καθοδήγηση και εκπαιδευτικά σεμινάρια στους νικητές του Βραβείου, εξοπλίζοντάς τους με σημαντικές δεξιότητες μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Σχολιάζοντας την έναρξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017, ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας και Επικεφαλής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εκπλαγεί με την ποιότητα των επιχειρηματικών ιδεών που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες στην Ελλάδα, ενώ έχουμε εμβριθώς εμπνευστεί από όλα αυτά τα λαμπρά μυαλά που έχουμε συναντήσει. Η εκστρατεία μας κινείται γύρω από το σύνθημα: «Δεν είναι αρκετό να έχει κάποιος μια καλή ιδέα, θα πρέπει να έχει και τις απαραίτητες δεξιότητες για να την υλοποιήσει». Το 2017, θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο διττό μας στόχο, παρέχοντας επιχειρηματική εκπαίδευση σε εκείνους που δεν έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, αλλά και εντοπίζοντας εκείνες τα ξεχωριστές επιχειρηματικές προτάσεις από έμπειρους ή νέους επιχειρηματίες που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.»

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Φεβρουαρίου του 2017. Η ανακοίνωση των φιναλίστ θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2017 και η ανακοίνωση των νικητών τον Ιούνιο του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ