Career Days στο Deree: Από την εκπαίδευση στην απασχόληση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το τετραήμερο Career Days του Deree – The American College of Greece, ένας θεσμός που διοργανώνεται εδώ και 41 χρόνια με σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές τόσο να συνδεθούν με την αγορά εργασίας όσο και να αποκτήσουν την πολύτιμη εμπειρία μίας συνέντευξης. 77 διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και οργανισμοί, με την ενεργό συμμετοχή πολλών αποφοίτων του Deree και του Pierce, επισκέφθηκαν το campus για να συνομιλήσουν με φοιτητές του Deree και να αναζητήσουν, ανάμεσά τους, μελλοντικούς συνεργάτες με ικανότητες, όρεξη και ενθουσιασμό.

Στα Career Days συμμετείχαν εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όπως αυτός των τροφίμων και ποτών, της φιλοξενίας, της επικοινωνίας, των καταναλωτικών αγαθών, και των τηλεπικοινωνιών, αλλά και Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί. Εκπρόσωποί τους πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με φοιτητές του Deree για θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι: AB Βασιλόπουλος, Adecco HR, Aegean, Aldemar Resorts, Alexander Moore, Anders Alf Wennesland (Island Tribe), Asap Athens, Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, Atlantica Hotels and Resorts, Career In Progress, Celestino, Celestyal Cruises, ChampionsId.com, Coca-Cola 3E, Colliers International Hellas, Data Communication, EKKA Cars, Famar, FF group, General Mills Hellas, Global Vista Advisors, Greek Environmental & Energy Network (Green), Henkel Hellas, Hertz, Hewlett-Packard Enterprise, Hill International, IBM Hellas, Interamerican, Ison Psychometrica, Johnson & Johnson Consumer, JR Technologies, KPMG, Leroy Merlin, Libra Group, Lidl Hellas, L’Oreal, Lycsac, ManpowerGroup Greece, Maris Polymers, Mathios Refractories, Matrix Insurance & Reinsurance Brokers, Media Saturn Hellas, MetLife, Ναυτεμπορική, Nestlé, Octane Management Consultants, ΟΠΑΠ, Oriflame Sweden, OTE Telecommunications, Peoplecert Group, PepsiCo, Pharmathen, Plaisio Computers, Porto Carras Grand Resort, Power Health Hellas, Praksis, Prolepsis Institute of Preventive Medicine, Environmental & Occupational Health, Public Retail World, Randstad, Resoul, Robert Bosch, Save the Children International, The Swatch Group Greece, Thrace Group , Όμιλος ΤΙΤΑΝ, TNT Greece, Toyota Hellas, TUI Group, V. Kafkas, V+O Communication, Variety Cruises, WebHelp Greece, Wind Hellas, Workable, Würth Hellas, Xerox Hellas, ZuluTrade.

Πολλοί από τους φοιτητές που παρακολούθησαν τα Career Days συμμετείχαν ενεργά και στη διαδικασία των συνεντεύξεων, μία εμπειρία που αποδείχθηκε ουσιαστική και χρήσιμη. «Μου έγινε πρόταση από μία εταιρεία real estate – που είναι και ο χώρος που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα – με την οποία έχω συνεργαστεί στο πλαίσιο μαθήματος στο Deree. Έχω ήδη κλείσει ραντεβού για την επόμενη συνέντευξη», είπε o Σταύρος, τελειόφοιτος Management, βγαίνοντας από την αίθουσα όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις. «Η εμπειρία από τα Career Days σε προετοιμάζει κυρίως να κάνεις σωστά την έρευνά σου για τις εταιρείες και να μπορείς να απαντήσεις σε ερωτήσεις παρουσιάζοντας τον εαυτό σου με αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε ο φοιτητής, τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο των Career Days, πραγματοποιήθηκαν στο campus του Deree πληθώρα παρουσιάσεων από εκπροσώπους εταιρειών, που εστίασαν σε θέματα αξιοποίησης των ικανοτήτων και του ταλέντου, παρουσιάζοντας τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης πραγματοποιήθηκαν mock interviews, από εκπροσώπους κορυφαίων συμβουλευτικών εταιριών όπως η Adecco, Cornerstone, EgonZehnder, Randstad, Seretis & Associates και StantonChase.

Τα Career Days αποτελούν μία από τις πολλές δράσεις που πραγματοποιεί το γραφείο Career Services του Deree σε όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας, αλλά και να ανοίξει τις πόρτες της εκπαίδευσης σε εταιρείες που επιθυμούν να προωθήσουν τη νεανική απασχόληση και να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης ή πρακτικής άσκησης στη νέα γενιά.

Τα Career Days υλοποιούνται με την υποστήριξη του Γραφείου Αποφοίτων και Ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των εταιρειών, οργανισμών, αποφοίτων και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για την δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τους φοιτητές, όπως το πρόγραμμα υποτροφιών και η ανάπτυξη προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ