Χαμόγελο: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζουν στο όριο της φτώχειας, απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, κι ενόψει των Χριστουγέννων, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας το α’ εξάμηνο του 2016 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 8.189 παιδιά και τις οικογένειές τους σε κατάσταση φτώχειας. Από το σύνολο των παιδιών, τα 1.624 υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά. Σε ποσοστό 85,8% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού. Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών με ανήλικα τέκνα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την – κατά το δυνατόν – αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, σε όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ