ALBA: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το GreenHouse

To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece βρέθηκε κοντά στους νέους επιχειρηματίες του Ηρακλείου Κρήτης.

Το κέντρο επιχειρηματικότητας AHEAD του ALBA διοργάνωσε με επιτυχία το GreenHouse Ηράκλειο, ένα δωρεάν εντατικό εκπαιδευτικό τριήμερο, στo πλαίσιo του προγράμματος υποστήριξης επιχειρηματικότητας VentureGarden. Από 4 έως 6 Νοεμβρίου, τo GreenHouse υποδέχτηκε 25 επιχειρηματίεςγεμάτους όρεξη για δημιουργία και πολλές νέες επιχειρηματικές ιδέες. To GreenHouse Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Έχοντας ως στόχο να βοηθήσει όσους έχουν μια ιδέα ή σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, στο GreenHouse οι συμμετέχοντες αξιοποίησαν εύκολα εργαλεία με σκοπό να μειώσουν το ρίσκο τους.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ήρθαν πιο κοντά στην επιχειρηματική σκέψη μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, εισηγήσεων και ομιλιών. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες δούλεψαν σε βάθος πάνω στις ιδέες τους, οι οποίες κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, ανάμεσα στις οποίες ήταν ψηφιακές πλατφόρμες, εφαρμογές ρομποτικής και προηγμένες υπηρεσίες για αγρότες.

Οι 25 συμμετέχοντες του GreenHouse Ηρακλείου μίλησαν για τη σημασία του ProductMarket Fit, την δημιουργία εσόδων μιας επιχείρησης, τη διαδικασία ανάπτυξης πελατών και τον ρόλο του ανταγωνισμού. Το εκπαιδευτικό τριήμερο ολοκληρώθηκε με oμάδες να παρουσιάζουν τις τελικές παρουσιάσεις τους, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του GreenHouse.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η συμμετοχή ανθρώπων του χώρου της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι παρευρέθηκαν και τις τρεις ημέρες για να μοιραστούν τη δική τους οπτική και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην πράξη.

Κοντά στους συμμετέχοντες βρέθηκαν οι Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Γιώργος Γιαννουλάκης, Iδιοκτήτης της FeleaGoods, Μιχάλης Τσικνάκης, Γενικός Διευθυντής της Cosmos Sport, Αρτέμης Σαϊτάκης, Διευθυντής Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης και Φράνκο Μαούνης, Co-Founder με την Αλεξάνδρα Καραπιδάκη, Marketing Manager  της Enartia (Papaki-TopHost).

Το GreenHouse του Ηρακλείου εντάσσεται σε μια σειρά τριήμερων σε διάφορες ελληνικές πόλεις και είναι μέρος του VentureGarden.

Το VentureGarden είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματιών και ανθρώπων που βρίσκονται στο στάδιο επιχειρηματικής αναζήτησης και θέλουν να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα ή να δουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους να αναπτύσσεται.

Έχει συν δημιουργηθεί από δύο κορυφαία business schools της Ελλάδας, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στην Αθήνα και το Anatolia School of Business στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ