Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας  την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας με το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.

Ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάςς»ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 με έδρα την Ελασσόνα και αποτελείται από 142 μέλη και 101 κτηνοτροφικές  μονάδες οι οποίες εδρεύουν κατά κύριο λόγο στην επαρχία Ελασσόνας. Διακινεί περί τους 7.500 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ετησίως,  ενώ στα μελλοντικά του σχέδια είναι και  η μεταποίηση  του γάλακτος σε  τυροκομικά προϊόντα.

Ο Συνεταιρισμός δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα του γάλακτος και για το λόγο αυτό θέτει αυστηρά κριτήρια που αφορούν τη σύστασή του, ενώ επίσης οργανώνει και επιβλέπει την παραγωγή των κτηνοτροφικών  μονάδων.

Οι πωλήσεις του πραγματοποιούνται βάσει συμβάσεων που συνάπτει με βιομηχανίες γάλακτος, στις οποίες καθορίζονται και οι προδιαγραφές του προϊόντος. Επιπλέον πραγματοποιεί συνολικές  προμήθειες  ζωοτροφών για λογαριασμό των μελών του  σε συμφέρουσες τιμές και ταυτόχρονα τους παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Πέρα από το προϊόν του γάλακτος τα μέλη του Συνεταιρισμού σταδιακά δραστηριοποιούνται και στην αγορά του κρέατος με το «Π.Ο.Π. αρνάκι – κατσικάκι Ελασσόνας». Ο Συνεταιρισμός στοχεύει στην εκμετάλλευση και αυτής της δυναμικής   αγοράς και ήδη τα μέλη του απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, οι κτηνοτρόφοι έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται για να παράξουν το προϊόν τους, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή τους.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ