Ο Δεσμός τιμήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός είχε την τιμή να λάβει βραβείο  ως αναγνώριση της προσφοράς του στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «100 δωρεές, 1.000 ευχαριστώ!» που διοργάνωσε ο Δήμος την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, απένειμε τιμητική ευχαριστήρια πλακέτα στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και στις εταιρείες, τα ιδρύματα, τους οργανισμούς και τους ιδιώτες που προχώρησαν σε περισσότερες από 100 δωρεές προς όφελος των ευπαθών ομάδων.

«Με την κοινωνική ευαισθησία και την ουσιαστική συνεισφορά σας καταδείξατε με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τη βαθιά συναίσθηση της ηθικής υποχρέωσης προς τον συνάνθρωπο και ενισχύσατε το κοινωνικό έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, δήλωσε ότι «Η συνεργασία με όλους εσάς υπήρξε υποδειγματική και η ανταπόκριση σας συγκινητική και γενναιόδωρη, μα πάνω από όλα αποτελεσματική. Ένας ακέραιος δείκτης της ευαισθησίας σας για την τοπική κοινωνική πραγματικότητα, που χρειάζεται θετικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες.».

Ο Δεσμός βρίσκεται πολύ συχνά στο πλευρό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου με δωρεές σε είδος όπως για παράδειγμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Υπνωτήριο Αστέγων αλλά και τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με πετρέλαιο θέρμανσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά». Ο Δεσμός έχει στηρίξει επίσης τα Κοινωνικά Ιατρεία του Δήμου προσφέροντας δωρεάν εμβόλια για ανασφάλιστα παιδιά αλλά και με άλλες δωρεές σε είδος. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα στήριξης Κοινωνικής Δομής του Δήμου Θεσσαλονίκης από το Δεσμό αποτελεί η παράδοση οδοντιατρικών αναλωσίμων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου μετά από αξιοποίηση οικονομικής δωρεάς.

Υπολογίζεται πως χάρις στις δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, ο Δεσμός έχει στηρίξει μέσω των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Θεσσαλονίκης περισσότερους από 2.000 συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προσφέροντας αγαθά αξίας άνω των 15.000€.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ