Lafarge: Ο E. Olsen, νέος Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας CSI

Ο Eric Olsen, Διευθύνων Σύμβουλος της LafargeHolcim, μητρικής του Ομίλου Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον κλάδο Τσιμέντου (CSI) το 2017, όπως επιβεβαιώθηκε από την ετήσια σύσκεψη Διευθύνοντων Συμβούλων της οργάνωσης στη Μαδρίτη.

Η LafargeHolcim είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της CSI, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (WBCSD) και ξεκίνησε το 1999 με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου τσιμέντου. Η CSI ενώνει 23 από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιμέντου με δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες. Συλλογικά αυτές οι εταιρείες ευθύνονται για περίπου 30% της παγκόσμιας παραγωγής τσιμέντου και κυμαίνονται σε μέγεθος από πολύ μεγάλες πολυεθνικές μέχρι μικρούς, τοπικούς παραγωγούς.

“Είναι τιμή για εμένα να προεδρεύσω αυτής της σημαντικής για τον κλάδο οργάνωσης το ερχόμενο έτος. Η βιωσιμότητα στον κατασκευαστικό κλάδο δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα μίας μόνο οργάνωσης. Προτεραιότητά μου είναι να διασφαλίσω ότι η CSI θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συνεργασίας στον κλάδο μας και να ενθαρρύνω την κοινή δράση σε όλη την αλυσίδα αξίας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης που έχει αναληφθεί ποτέ από έναν μόνο βιομηχανικό κλάδο, και μας παρέχει μία πραγματική ευκαιρία να προάγουμε την αλλαγή. Οι στόχοι μας είναι φιλόδοξοι και αντιλαμβανόμαστε ότι ο μόνος τρόπος να τους επιτύχουμε είναι να συνεργαστούμε”, δήλωσε ο Eric Olsen.

Το 2017, τα μέλη της CSI συμφώνησαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στα πλέον ουσιώδη ζητήματα, μεταξύ των οποίων: υγεία και ασφάλεια, δράσεις για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2, ενίσχυση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με το σκυρόδεμα ως βιώσιμο δομικό υλικό, παρουσίαση ενός υπεύθυνου σχεδίου άντλησης πόρων για το σκυρόδεμα και ανάπτυξη κοινών συστημάτων μέτρησης της κοινωνικής απόδοσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ