GSK: Ημέρα εθελοντικής εργασίας “Orange Day”

Οι άνθρωποι της GSK συνέβαλαν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο προσφύγων του Ελαιώνα Αττικής

Στο πλαίσιο της ημέρας εθελοντικής εργασίας “Orange Day” για το 2016, οι άνθρωποι της GSK, ανταποκρινόμενοι στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού στη χώρα μας και σε συνέχεια της διαρκούς προσφοράς της εταιρείας προς τους πρόσφυγες, επέλεξαν για την υλοποίηση της φετινής δράσης το κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα με σκοπό την βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο κέντρο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η “Orange Day Team” επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και με πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοϋποστήριξης εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία για τη βασική ανακατασκευή και πλήρη αναδιαμόρφωση των δυο νηπιαγωγείων, της σχολικής τάξης και του κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης. Μετά το  πέρας των εργασιών της ομάδας, οι χώροι αυτοί όπου τα παιδιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους, μετατράπηκαν σε όμορφους, ευχάριστους και ζεστούς χώρους φιλοξενίας και εκπαίδευσης για τα παιδιά.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GSK, κ. Roberto Greco δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλαμε στη βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης και ποιότητας ζωής των παιδιών του Κέντρου. Ευελπιστούμε η προσφορά μας, να αποτελέσει αφορμή για περισσότερες ευχάριστες στιγμές και περισσότερα παιδικά χαμόγελα, καθώς τα χαμόγελα αυτά αποτελούν για εμάς τη μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή. Τέλος, Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, για την πολύτιμη φιλοξενία και καταλυτική συμβολή τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια»

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κ.  Γιώργος Πρωτόπαπας, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την GSK και τους εργαζομένους της για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν  στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και των οικογενειών τους που φιλοξενούνται στον Ελαιώνα. Πλέον τα παιδιά θα έχουν μια νέα σχολική αίθουσα και δυο ανακαινισμένα νηπιαγωγεία, αλλά και αίθουσα ψυχολογικής υποστήριξης πράγμα πολύ σημαντικό για την εκπαίδευση αλλά και την καθημερινή διαβίωση τους στο Κέντρο του Ελαιώνα».

Η ημέρα εθελοντικής εργασίας “Orange Day” αποτελεί διεθνή πρωτοβουλία της GSK από το 2009, κατά την διάρκεια της οποίας δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους της να συνεισφέρουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη, προάγοντας το πνεύμα του εθελοντισμού και αναδεικνύοντας τον αντίκτυπο της έμπρακτης προσωπικής προσφοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ