Ecomobility: Την Τετάρτη 11/1 η Αναγγελία της 14ης Εκστρατείας

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου το μεσημέρι (12.00) θα πραγματοποιηθεί η Αναγγελία της 14ης περιόδου της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της 3ης περιόδου της Εκστρατείας  FREE MOBILITY, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Πλ. Συντάγματος στην Αθήνα.

Η εκδήλωση οργανώνεται για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής Γυμνασίων και Ειδικών Σχολείων από όλη τη χώρα. Η ενημέρωση θα γίνει από την κα Μαριέττα Γιαννάκου Πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης του FREE MOBILITY, τον κ. Θάνο Βλαστό μέλος Δ.Σ. του ECOCITY και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας και τον κ. Πέτρο Κρητικό Υπεύθυνο της Επιτροπής Οργάνωσης Κεντρικής Ελλάδας. Την έναρξη θα χαιρετίσει με την παρουσία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Στη διάρκεια της εκδήλωση θα ανακοινωθούν οι πόλεις που θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις των εκστρατειών, τα Γυμνάσια και τα Ειδικά Σχολείο που συμμετέχουν και οι συντελεστές. Επίσης θα παρουσιαστούν τα Επιστημονικά Ιδρύματα, οι Οργανισμοί και οι Κοινωνικοί Φορείς που συνεργάζονται στη μεγαλύτερη συστράτευση που γίνεται στη χώρα μας, για την ευαισθητοποίηση των νέων και την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις της χώρας.

Όλες οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν, στη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου, προτάσεις για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση σε ειδικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε 30 πόλεις της χώρας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών και προτάσεων των μαθητών, αφού τα συμπεράσματά τους αποτελούν αφορμή προβληματισμού και εξέτασης αλλαγών στις τοπικές κοινωνίες, αφού η απουσία μέριμνας για την στήριξη της οικολογικής μετακίνησης στις πόλεις είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Επιπλέον, η έλλειψη σεβασμού στην ανάγκη ελεύθερης μετακίνησης, που παρατηρήθηκε στο σύνολο σχεδόν των πόλεων της χώρας, καταπατά την αρχή της ισότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η διοργάνωση της νέας περιόδου τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ συνεργάζεται το Υπουργείο Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ