Σχολικά Γεύματα σε σχολικές μονάδες στο Δήμο Καβάλας

Ξεκίνησε η υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε δύο σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σταδιακά η ένταξη ακόμη έξι επιλεγμένων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας ως κοινή δράση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Το Διαιτολόγιο του Προγράμματος καθώς και ο τρόπος παρασκευής των σχολικών γευμάτων έχει σχεδιαστεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αφορά τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας, ώστε να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Τα γεύματα θα παρασκευάζονται από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) του Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Τα γεύματα απευθύνονται στο σύνολο των μαθητών που φοιτούν στα επιλεγμένα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στο Δήμο Καβάλας ανέρχεται στους 1.135

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αναγκών αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινομένων σχολικής διαρροής. Με τα σχολικά γεύματα εισάγεται στα σχολεία μια νέα κουλτούρα συμβίωσης και συνεργασίας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος σε άλλους Δήμους είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και δικαιώνουν τις προσδοκίες που συνδέονται με το πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ