Mastercard: Τιμή για τις προσπάθειες εξάλειψης της πείνας

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (World Food Programme – WFP) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τίμησε τον Ajay Banga, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mastercard, ως αναγνώριση της εξαιρετικής συνεισφοράς της εταιρείας στην προσπάθεια για την εξάλειψη της πείνας (Zero Hunger).

Το βραβείο Hunger Hero 2017 απονεμήθηκε στον Ajay Banga από την Εκτελεστική Διευθύντρια του WFP, Ertharin Cousin, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στο ετήσιο Δείπνο του WFP, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνέδριου του World Economic Forum, στο Νταβός της Ελβετίας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Mastercard και το WFP συνεργάζονται για ένα κοινό φιλόδοξο στόχο, την εξάλειψη της πείνας. Καθώς η τεχνολογία έχει τη δύναμη να προωθήσει την καινοτομία και στην παράδοση επισιτιστικής βοήθειας, η συνεργασία αυτή έχει γεννήσει νέες ιδέες για τη λειτουργία του WFP, συγκεντρώνοντας παράλληλα και σημαντικούς πόρους.

«Υπό την εξαιρετική ηγεσία του Ajay, η Mastercard βρίσκεται στο πλάι του WFP και των ανθρώπων που εξυπηρετούμε, δίνοντάς μας πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες της, στο ευρύτατο δίκτυό της και στο γενναιόδωρο προσωπικό της, στηρίζοντάς μας στην προσπάθεια για επίτευξη μηδενικής πείνας (Zero Hunger, δήλωσε η Cousin. «Αυτή είναι μόνο η αρχή∙ μαζί θα συνεχίσουμε να εφευρίσκουμε παγκόσμιες λύσεις, διασφαλίζοντας ότι, ακόμα και όσοι βρίσκονται στην πιο δεινή θέση, θα έχουν πρόσβαση σε ποικιλία αγαθών, πλούσιων σε διατροφική αξία», συμπλήρωσε.

Από την αρχή της κρίσης στη Συρία, 2,2 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες στο Λίβανο και την Ιορδανία έχουν χρησιμοποιήσει προπληρωμένες κάρτες με το σήμα της Mastercard για την αγορά τροφίμων από τοπικά καταστήματα, έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για τις οικογένειές τους, ενδυναμώνοντας παράλληλα και τις τοπικές οικονομίες. Κάνοντας την προσφορά μέρος της καθημερινότητας, η Mastercard, καθώς και οι τραπεζικοί και εμπορικοί της συνεργάτες, συγκέντρωσαν πόρους για να προσφέρουν συνολικά 17 εκατομμύρια σχολικά γεύματα ανά τον κόσμο.

«Το βραβείο αυτό έρχεται ως αναγνώριση για τις προσπάθειες όλων μας στη Mastercard. Παράλληλα, αποτελεί και αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός νέου τύπου σκέψης, ο οποίος αλλάζει τον τρόπο που ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές προσπάθειες», δήλωσε ο Banga. «Στη Mastercard πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες αυτές ξεκινούν από την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι δυνάμεις θετικής αλλαγής στον κόσμο και ότι, όταν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται, μπορούμε να είμαστε επιδραστικοί, κάνοντας σπουδαία πράγματα που κάνουν ουσιαστική διαφορά», συμπλήρωσε.

Οι υπάλληλοι της Mastercard είχαν επίσης κεντρικό ρόλο στη συνεργασία αυτή, καθώς 18 από αυτούς αποδέχθηκαν προσωρινές μεταθέσεις σε γραφεία της WFP ανά τον κόσμο, στη διάρκεια του 2016. Η εξειδίκευσή τους στην ανάλυση βοήθησε στη διεξαγωγή έρευνας, που έδειξε ότι κάθε δολάριο που επενδύεται σε σχολικά γεύματα, έχει οικονομική επιστροφή αξίας $6, στη μορφή βελτιωμένων παροχών υγείας και εκπαίδευσης για τους μαθητές.

Πρόσφατα, το περιοδικό Fortune κατέταξε τη Mastercard στη λίστα του “Change the World”, λόγω της προσπάθειας της Mastercard να βοηθήσει στην αλλαγή του τρόπου προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και άλλες ευάλωτες ομάδες. Η Mastercard έχει δεσμευθεί  να προσφέρει πρόσβαση σε 500 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από οικονομικές υπηρεσίες, μέχρι το 2020.

Η τελετή βράβευσής έγινε κατά τη διάρκεια του Global Goals Dinner for a Healthy Not Hungry World στο Davos.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ