Οπτιμά: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης για τους υπαλλήλους της

Εφαρμόζοντας στην πράξη έναν από τους άξονες της πολιτικής της στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης για μια μεγάλη ομάδα στελεχών της.

Στο πρόγραμμα “Advanced Driving Experiences”, το οποίο επιμελήθηκε η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς (Σ.Ο.Σ.) “Ιαβέρης”, συμμετείχαν ως επί το πλείστον στελέχη από τα τμήματα πωλήσεων της εταιρείας – άνθρωποι που, στο πλαίσιο της δουλειάς τους, διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο, τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό και νησιωτικό οδικό δίκτυο.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της ασφαλούς οδήγησης και να αναπτυχθούν οι οδηγικές δεξιότητες των συμμετασχόντων, έτσι ώστε να οδηγούν προσεκτικά και υπεύθυνα, μειώνοντας τις πιθανότητες ατυχήματος για τους ίδιους, τις οικογένειες και τους συμπολίτες τους.

Το πρόγραμμα, που περιελάμβανε 2 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 5 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης, αναπτύχθηκε σε 3 άξονες: Την εκπαίδευση στην αμυντική οδηγική συμπεριφορά, την εκπαίδευση σε τεχνικές ασφαλούς οδήγησης και το eco-driving – τη φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ