Κορπή: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή για 8η συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου), πραγματοποίησε το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, στο εργοστάσιό του στα Ακαρνανικά Βουνά (Μοναστηράκι Βόνιτσας).

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ περίπου 100 παιδιά από σχολεία της ευρύτερης περιοχής ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και εκπαιδεύτηκαν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, για τη σημασία του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό και τον πλανήτη.

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ, έγινε και η παρουσίαση του Project «Μαζί για το Νερό», που αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών γύρω από την αξία του νερού, μέσα από δράσεις που δημιουργούν όφελος για την τοπική κοινωνία. Έτσι, η Ελλάδα, με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό  Κορπή, είναι μία από τις 5 χώρες που φέτος τρέχουν πιλοτικά αυτό το πρόγραμμα (μαζί με τη Γαλλία, την Αργεντινή, την Ιταλία και την Αίγυπτο) ενώ, στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές του Γυμνασίου στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, με τη συνεργασία των ειδικών της Nestlé Waters έγιναν οι «Ήρωες του Νερού» για την περιοχή τους.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά:

  • Είδαν στην πράξη τη δύναμη του νερού: Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου μαζί με ειδικό συνεργείο καθάρισαν το ποτάμι που διασχίζει το χωριό και στη συνέχεια τοποθέτησαν μια υδρογεννήτρια, η οποία με τη δύναμη του νερού τροφοδότησε με ηλεκτρική ενέργεια και φώτισε τις λάμπες κατά μήκος του ποταμού.
  • Απέκτησαν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο: Μέσω της δύναμης του νερού και με τη βοήθεια της υδρογεννήτριας ενεργοποιήθηκε παροχή Wi-Fi στην πλατεία του χωριού.
  • Έμαθαν την αξία της ανακύκλωσης: Κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την ανακύκλωση θα χρησιμοποιηθούν από τα ίδια τα παιδιά σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Σχετικά με τις δράσεις του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή, στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού, ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Διευθυντής του Τμήματος Νερών της Nestlé Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που για ακόμα μια χρονιά υλοποιούμε δράσεις με κύριο αποδέκτη τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής. Αυτό είναι μια ακόμη έμπρακτη επιβεβαίωση ότι μένουμε πιστοί στη γενικότερη δέσμευση συνεργασίας με την τοπική κοινότητα, την οποία στηρίζουμε με ιδιαίτερη χαρά σε βάθος ετών, καθώς και τη δέσμευση μας να προστατεύουμε τους υδάτινους πόρους της περιοχής. Το project «Μαζί για το Νερό» είναι το εφαλτήριο για μια σειρά από δράσεις που σχεδιάζουμε και έχουν ως αποδέκτη τις τοπικές κοινωνίες με τη συμβολή της Nestlé και του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ