#LostinMigration : Συστάσεις στους ηγέτες της ΕE να θέσουν τέρμα στην εκμετάλλευση των παιδιών μεταναστών

Στις 26-27 Ιανουαρίου 2017 συμπίπτοντας με το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe» και το «Ίδρυμα της Προέδρου της Μάλτας» «Foundation for the Wellbeing of Society» διοργάνωσαν μια συνάντηση για όλους τους σημαντικούς εμπλεκόμενους φορείς στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 160 εκπρόσωποι οργανισμών και επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέλος της της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe» και του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Στη διάρκεια του συνεδρίου «Lost in Migration» οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις τρέχουσες προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης για τα δικαιώματα των παιδιών. Στη βάση αυτών των συζητήσεων, καθώς και της υπάρχουσας έρευνας, τεχνογνωσίας και συστάσεων που διατυπώθηκαν από τους συμμετέχοντες αναπτύχθηκαν σαφείς, περιεκτικές και προοδευτικές συστάσεις για τους διαμορφωτές πολιτικής.

10 συστάσεις περιλαμβάνονται σε επιχειρησιακό επίπεδο και σε επίπεδο διαμόρφωσης πολιτικής, όπως και 7 δια-τομεακές συστάσεις για το γενικότερο πλαίσιο πολιτικής, τη χρήση των στατιστικών στοιχείων και δεδομένων και τα θέματα χρηματοδότησης. 45 οργανισμοί παιδικής προστασίας, μεταξύ των οποίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέταξαν και συνυπογράφουν το κείμενο των συστάσεων. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σημαντικές πτυχές για την προστασία των παιδιών, όπως η βελτίωση των συνθηκών στέγασης και υποδοχής, η διασφάλιση πρόσβασης σε εκπαιδευμένους επιτρόπους για τα παιδιά, το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν τη γνώμη τους και να λαμβάνουν πληροφόρηση.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα σταλούν σε Υπουργούς των κρατών μελών, Ευρωπαίους Επιτρόπους και Αρχηγούς Κρατών, ενώ οι πολιτικές θα αξιολογηθούν για περίοδο ενός έτους ώστε να διερευνηθεί αν θα υπάρξει πρόοδος υπό το φως αυτών των συστάσεων για την προστασία των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ