Οι Teachers4Europe πρεσβευτές της Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία και την κοινωνία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στο φιλόξενο χώρο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Επιμορφωτική Εσπερίδα «Βλέπω, σκέφτομαι, προχωρώ: ο ρόλος της συμμετοχής και της διάδρασης στη σύγχρονη κυκλοφοριακή αγωγή», μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για την επιμόρφωση των μελών του Δικτύου Teachers4Europe.

Κατά τη διάρκεια της Εσπερίδας, περισσότεροι από 60 δάσκαλοι και καθηγητές μέλη του Δικτύου είχαν την ευκαιρία να εισαχθούν στις αρχές και τα εργαλεία σύγχρονων μεθόδων στην κυκλοφοριακή αγωγή αλλά και να ενημερωθούν για στοιχεία που αφορούν στο επίπεδο της Οδικής Ασφάλειας στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύρης Περουλάκης και η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

Τόσο ο κ. Αντωνακόπουλος όσο και ο κ. Περουλάκης δήλωσαν ευτυχείς για την υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής Εσπερίδας που μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και την προστασία των παιδιών στο δρόμο, ενώ αναφέρθηκαν με θέρμη στο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό έργο του Ι.Ο.ΑΣ. Ο κ. Περουλάκης προσκάλεσε μάλιστα τα μέλη του Δικτύου Teachers4Europe να γίνουν κοινωνοί και πρεσβευτές της Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία τους. Η κυρία Μυλωνά, από την πλευρά της, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες του Ινστιτούτου για αλλαγή της κουλτούρας στους ελληνικούς δρόμους μέσα από την εκπαίδευση.

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι: Δημήτριος Κατσώχης, Αντιπρόεδρος ΣΕΣ – συγκοινωνιολόγος, Μάνος Αποστολάκης, Διευθυντής Λυκείου Ελληνογερμανικής Σχολής, Αφροδίτη Γκαμπούρη, Κοινωνιολόγος – Εκπαιδεύτρια Ι.Ο.ΑΣ. και Γεωργία Π. Αλεξοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ι.Ο.ΑΣ. Μέσα από τις εισηγήσεις και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπαιδευτικοί παρακινήθηκαν να υιοθετήσουν και να εμπνευστούν από τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν, για τη διάχυση πολύτιμων μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία και την κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ