Coca Cola: Διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Awards

Ένα βραβείο και τέσσερις διακρίσεις απέσπασαν η Coca-Cola και η Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο των φετινών Bravo Sustainability Awards, σε μια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας των πολιτών. Το Σύστημα της Coca-Cola στη χώρα μας ξεχώρισε για την κοινωνική συνεισφορά του μέσα από προγράμματα που απαντούν σε ουσιαστικές ανάγκες των νέων και της κοινωνίας και δηλώνουν την ισχυρή του δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα:

  • Το Σύστημα της Coca-Cola απέσπασε το βραβείο της κατηγορίας Bravo Environment για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», το οποίο υλοποιείται τα τελευταία 11 χρόνια, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό  Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med)  αλλά και τοπικούς φορείς και ΜΚΟ, δίνοντας λύσεις στο φαινόμενο της λειψυδρίας και προστατεύοντας παράλληλα υδροβιότοπους της χώρας. Σήμερα, εξοικονομούνται πλέον 260 εκατ. λίτρα νερού ετησίως, στα 30 νησιά με προβλήματα υδροδότησης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής σχεδόν  55.000 κατοίκων. Παράλληλα, το πρόγραμμα έχει κάνει εφικτή τη μελέτη της οικολογικής κατάστασης 100 υγροτόπων ανά την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο βραβείο μεγαλώνει τη σειρά διακρίσεων που έχει λάβει η εταιρεία για το πρόγραμμα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.
  • H Coca-Cola Τρία Έψιλον διακρίθηκε και για την ολιστική προσέγγιση στη βιώσιμη και ορθολογική διαχείριση νερού στην κατηγορία BravoEnvironment. Ένα σημαντικό επίτευγμα που αποδεικνύει την ολιστική προσέγγιση που ακολουθεί η εταιρεία, είναι η διαδικασία πιστοποίησης των μονάδων της με το European Water Stewardship (EWS), την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του  οργανισμού European Water Partnership. Ήδη, η  μονάδα παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο είναι η πρώτη στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και η δεύτερη σε όλη την Ελλάδα που λαμβάνει την πιστοποίηση EWS, έχοντας επιτύχει 100% σε περισσότερους από 40 δείκτες, με αποτέλεσμα να λάβει τη Χρυσή Διάκριση (Gold European Water Steward). Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται η πιστοποίηση της μονάδας Σχηματαρίου, του μεγαλύτερου εργοστασίου αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα.Στην κατηγορία Bravo in Action, η Coca-Cola Τρία Έψιλον έλαβε διάκριση για το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2012 σε στενή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στόχος του είναι να  δημιουργήσει καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες μάθησης μέσα από επισκευαστικές και διορθωτικές εργασίες σε σχολικά κτήρια με αυξημένες ανάγκες. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2012 και μέσα από μία επένδυση που έχει ξεπεράσει τα 1,1 εκατ. ευρώ, έχουν ανακαινιστεί 13 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχοντας βελτιώσει την καθημερινότητα 4.500 μαθητών.
  • Στην κατηγορία Bravo in Action, η Coca-Cola διακρίθηκε για την συμβολή της στο πρόγραμμα  6μηνης αμειβόμενης απασχόλησης “ReGeneration”. Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοποριακή ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, μια πρωτοβουλία του World Economic Forum και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην  καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του “brain drain”.  Απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων  µε μέγιστη εργασιακή εμπειρία 2 χρόνων και στοχεύει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη καινούργιων δεξιοτήτων, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εθελοντικής εργασίας.
  • Τέλος, η Coca-Cola διακρίθηκε, επιπλέον, στην κατηγορία Bravo Governance για τις πολιτικές της σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, που προάγουν τις καλές πρακτικές και την εταιρική δεοντολογία.

Το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα πιστεύει βαθιά ότι η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συλλογική προσέγγιση και συνεργασία αποτελεί δυναμικό συντελεστή για τη μεγιστοποίηση της θετικής επίδρασης των πρωτοβουλιών για την κοινωνία και το περιβάλλον. Μέσα από ουσιαστικές συνέργειες, το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα ενώνεται με φορείς, οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για να αντιμετωπίσει και να δώσει ουσιαστική απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ