Έργο DECA: Μια ευκαιρία για νέους μπασκετμπολίστες να παίξουν σε υψηλό επίπεδο

To έργο «Διπλή Ευρωπαϊκή Σταδιοδρομία Aθλητών – Επαγγελματικό Μπάσκετ και Επαγγελματική Κατάρτιση / DECA”, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2015, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+, υλοποιείται με επιτυχία σε συνεργασία με τους εξής οργανισμούς: Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης (Ελλάδα), Υπουργείο Εσωτερικών και Αθλητισμού της Βρέμης (Germany), ASD Margherita Sport e Vita (Ιταλία), Basketball School KEIZARS RIGA (Λετονία), Club Basket Granollers (Ισπανία), Καθολικό Πανεπιστήμιο Αγίου Αντωνίου Μούρθιας (Ισπανία), Eisbaren Bremerhaven (Γερμανία).

Στα πλαίσια του προγράμματος, νέοι ταλαντούχοι μπασκετμπολίστες, έχουν εγκατασταθεί στη Βρέμη και θα παραμείνουν εκεί καθ’ όλη την υλοποίηση του προγράμματος. Οι αθλητές μας έχουν ενσωματωθεί στη γερμανική Premiere Basketball League ενώ την ίδια στιγμή, τους παρέχεται επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Το έργο ανταποκρίνεται στους στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη διπλή σταδιοδρομία των αθλητών καθώς δίνει πραγματικές προοπτικές και αυξάνει τις ευκαιρίες για τους αθλητές να συνεχίσουν σε μια επαγγελματική καριέρα μετά το πέρας της αθλητικής τους σταδιοδρομίας. Επιπλέον, το έργο αυτό φέρνει προστιθέμενη αξία στις χώρες της Νότιας Ευρώπης συμβάλλοντας στη καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους με την ενημέρωση των αθλητών και των σχετικών φορέων αθλητισμού για τις βέλτιστες πρακτικές στο τομέα της νεολαίας και της κινητικότητας στον αθλητισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ