Αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας

Για όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας και υπογραμμίζει κάθε μας στρατηγική επιλογή. Η έμπρακτη συνεισφορά χαρακτηρίζει όλη μας την πορεία, εδώ και 78 χρόνια. Με συνέπεια, φροντίζουμε οι ενέργειές μας να έχουν διάρκεια και να αντανακλούν τη φιλοσοφία μας, που διαπνέεται από δημιουργικότητα και αστείρευτη διάθεση για προσφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε οργανωμένα προγράμματα, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Με αφοσίωση στο όραμά μας για μια κοινωνία αλληλεγγύης, πολλαπλασιάζουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών μας, δημιουργώντας συμμαχίες με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδρύματα και τοπικούς ή πανελλαδικούς φορείς.

Με στόχο να σταθούμε στο πλάι συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση του καθημερινού τους φαγητού, εστιάζουμε στη σίτιση. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, στρέφοντας το βλέμμα στα παιδιά που έχουν ανάγκη και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, διασφαλίζουμε ότι οι μικροί μας φίλοι σε όλη την Ελλάδα θα έχουν πρόσβαση σε ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα κάθε μέρα, όλο το χρόνο, προσφέροντας το δεκατιανό σε παιδιά από 52 σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας. Παράλληλα, σε συνεργασία με το «Μπορούμε», στηρίζουμε σταθερά, ιδρύματα που βοηθούν παιδιά σε όλη τη χώρα, προσφέροντας τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων καλού σκοπού. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε προς όφελος συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία αν και είναι απόλυτα κατάλληλα για κατανάλωση, δεν μπορούν να διατεθούν προς πώληση, επειδή βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους ή έχουν ελαφρά φθαρμένη συσκευασία. Από το 1995 αυτά τα προϊόντα, μεταφέρονται καθημερινά από τις αποθήκες της ΑΒ στο ίδρυμα «Τράπεζα Τροφίμων», ενώ από το 2013, σε συνεργασία με το «Μπορούμε», διατίθενται από τα ΑΒητικα καταστήματα, μέσω επιλεγμένων τοπικών φορέων, σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλουμε παράλληλα στον περιορισμό του φαινομένου της σπατάλης του φαγητού, που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα. Μόνο μέσω των παραπάνω ενεργειών μόνο το 2015 δόθηκαν 5758.970 γεύματα αξίας 1,4 εκατ. ευρώ περίπου. Οι ενέργειές μας όμως δεν σταματούν εδώ. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση τόσο των εργαζομένων και των συνεργατών μας όσο και των πελατών μας γύρω από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, πραγματοποιούμε δράσεις ενθαρρύνοντας την ενεργή συμμετοχή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη συμμετοχή μας στην πανευρωπαϊκή καμπάνια κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Με σεβασμό στις μελλοντικές γενιές, αναπτύσσουμε τεχνολογίες και υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον, για να περιορίσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Έτσι, εδώ και χρόνια, επενδύουμε στην ανακύκλωση μέσω των Κέντρων Ανακύκλωσης. Η ΑΒ είναι η πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ και η μοναδική εταιρεία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη που εφαρμόζει το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Συνολικά, 69 κέντρα ανακύκλωσης έχουν ενσωματωθεί σε ΑΒητικα καταστήματα. Σε 38, ανακυκλώνονται έως και έξι υλικά: πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά, γυάλινες φιάλες, πλαστικές σακούλες, μεταλλικοί περιέκτες και πλαστικά δοχεία, ενώ στα 31 μικρότερα, συσκευασίες δύο υλικών: πλαστικά και μεταλλικά κουτιά.

Πιστοί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε προϊόντα άριστης ποιότητας, υλοποιούμε μεταξύ άλλων, προγράμματα με στόχο τη διάθεση βιώσιμων προϊόντων στην αγορά. Για να παρέχουμε βιώσιμα ελληνικά ψαρικά στους καταναλωτές, συνεργαζόμαστε με φορείς και προμηθευτές μέσα από το πρόγραμμα βελτίωσης βιωσιμότητας στόλου, «Υπεύθυνη Αλιεία». Το 2013, με πρωτοβουλία της ΑΒ και του WWF Ελλάς, σε συνεργασία με την εταιρεία εμπορίας ψαριών Μανιός και το Ινστιτούτο Αλιευτικής  Έρευνας, ξεκίνησε αυτό το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, που στοχεύει στην επίτευξη βιωσιμότητας του στόλου γριγρί της Καβάλας. Το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο και βασίζεται στα πρότυπα της οικολογικής πιστοποίησης αλιείας MSC.

Για όλους εμάς στην ΑΒ, με αφοσίωση στο όραμα και τις αξίες που υπογράφουν κάθε μας δράση, είναι προτεραιότητα και καθημερινός στόχος να ενεργούμε με υπεύθυνο τρόπο απέναντι στην κοινωνία, να δείχνουμε στην πράξη το σεβασμό μας προς το περιβάλλον, και να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο για όλους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ