Polyeco: Υποστηρίζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ο Κήπος βλέπει»

Η Πρωτοβουλία της Polyeco για την Σύγχρονη Τέχνη (PCAI), με πυρήνα έμπνευσης τα κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα και εκφραστικό μέσο την κινούμενη εικόνα, στηρίζει γεγονότα όπως η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ο Κήπος βλέπει», που φιλοξενείται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από τις 6 Ιουλίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται μια διεθνή διοργάνωση σύγχρονης τέχνης. Η έκθεση, σε επιμέλεια της Άννας Καφέτση με εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα, τοποθετημένα σε περίπου 85 διαφορετικά σημεία στον χώρο.

Ο Κήπος μετατρέπεται σε ένα νέο ερμηνευτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι δημιουργίες των καλλιτεχνών διαμορφώνουν ένα αφήγημα για τον έρωτα, τη ζωή και τον θάνατο, για την ανθρώπινη ύπαρξη. Τα έργα συνομιλούν με το φυσικό περιβάλλον και αλληλεπιδρούν συνεχώς με το καταλυτικό φως της ημέρας ή της νύχτας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αναζητήσει τα εκθέματα μέσα στις φυλλωσιές και στους θάμνους του Κήπου αλλά και στο εσωτερικό της λεγόμενης Υπηρεσιακής Αυλής του Μεγάρου και να περιηγηθεί ανάμεσά τους, ζώντας μια ξεχωριστή αισθητηριακή και καλλιτεχνική εμπειρία. Έτσι, όπως σημειώνει η  Άννα Καφέτση, «ο Κήπος […] γίνεται ένας τόπος εικόνων».

Στο εγχείρημα που φιλοδοξεί να αποτελέσει μελλοντικά έναν θεσμό-ορόσημο για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της Αθήνας, το Polyeco Contemporary Art Initiative συμμετέχει ενεργά υποστηρίζοντας τη διοργάνωση με την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υλοποίηση της έκθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ