Ευρεία συμμετοχή στο ZAGORI Mountain Running

Με 2500 συμμετοχές από την Ελλάδα και περίπου 35 χώρες του εξωτερικού ολοκληρώθηκε το 7ο Zagori Mountain Running, στο Τσεπέλοβο και τους Κήπους Ζαγορίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή αγωνιστικού και μαζικού αθλητισμού που καταφέρνει κάθε χρόνο, μέσα στο καλοκαίρι να πλημμυρίζει τα βουνά και τα μονοπάτια των Ζαγοροχωρίων με αθλητές, επισκέπτες, μικρά και μεγάλα παιδιά.

Οι διαδρομές των TeRA 80km, Marathon 44km, Half Marathon 21km και Entry Race 10km έδωσαν και πάλι απίθανες φωτογραφικές λήψεις και χάρισαν στους δρομείς μοναδικές εμπειρίες. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ συμμετείχε με την ομάδα “ZAGORI, the Ultra running team”, με εργαζόμενους της εταιρείας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Δυναμικό “παρών” έδωσαν και οι νεαρότεροι δρομείς που συμμετείχαν στο Zagoraki Race 1km έχοντας κάνει προθέρμανση… με συνοδεία μουσικής και την καθοδήγηση γυμναστών.

Σημαντική καινοτομία της διοργάνωσης το μοναδικό παγκοσμίως Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που είναι ενεργειακά αυτόνομο και λειτουργεί παίρνοντας ενέργεια από τον ήλιο με χρήση φωτοβολταϊκών πάνελς. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ σε συνεργασία με το  με το εθνικό συλλογικό σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, έφεραν αυτή τη φορητή μονάδα ανακύκλωσης από την Αθήνα στο Τσεπέλοβο και στη συνέχεια στους Κήπους, με στόχο την ανακύκλωση όλων των πλαστικών, γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών. Με το μήνυμα «Αγαπώ και Σέβομαι το Βουνό» οι εθελοντές της διοργάνωσης καλούσαν τον κόσμο να ανακυκλώσει και παράλληλα να συμμετέχει σε κλήρωση με δώρα.

Ο στόχος επετεύχθη, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του 7ου Zagori Mountain Running, ήταν μηδενικό. Διοργανωτές, αθλητές, εθελοντές, επισκέπτες, χορηγοί, όλοι μας, δώσαμε ραντεβού για του χρόνου, στον Τόπο Πίσω από το Βουνό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ