SE: Συνεργασία με Global Footprint Network για τη μεταφορά της «Μέρας που ξεπεράσαμε τα όρια της Γης»

Η Schneider Electric και το Global Footprint Network υπέγραψαν μια συμφωνία συνεργασίας για να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους, σε παγκόσμιo επίπεδο, σχετικά με την ημέρα που είναι γνωστή ως η «Μέρα που ξεπεράσαμε τα όρια της Γης» (Earth Overshoot Day) – την ετήσια ημερομηνία που όλοι οι φυσικοί πόροι που η Γη μπορεί να παράγει σε ένα έτος έχουν καταναλωθεί.

Η Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, και το  διεθνές ερευνητικό ίδρυμα Global Footprint Network, πρωτοπόρο στην καταγραφή του οικολογικού αποτυπώματος του ανθρώπου, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν βιώσιμες λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά και να καταγράψουν τον αντίκτυπό τους στη μετακίνηση της ημερομηνίας του Earth Overshoot Day, η οποία κάθε χρόνο έρχεται όλο και πιο νωρίς. Για παράδειγμα, η μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας των σπιτιών, των κτηριακών εγκαταστάσεων και των πόλεων θα καταφέρει να μεταφέρει (#movethedate) την Earth Overshoot Day. Ε, η μείωση της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στο οικολογικό αποτύπωμα του ανθρώπου κατά το ήμισυ, θα μεταφέρει την ημερομηνία του Overshoot Day κατά 89 μέρες. Η ανθρωπότητα χρειάζεται να μεταφέρει μόνο 4,5 μέρες σε ετήσια βάση, μέχρι και το 2050, για να ζει μέσα στα όρια που μπορεί να παράγει ο πλανήτης.

Το ίδρυμα Global Footprint Network στοχεύει σε τέσσερις τομείς για τη μεταφορά της ημερομηνίας: τις πόλεις, την ενέργεια, τα τρόφιμα και τον πληθυσμό. Πρόσφατα ο οργανισμός ανέπτυξε μια, φιλική προς τα κινητά, ιστοσελίδα που περιλαμβάνει έναν υπολογιστή του Οικολογικού Αποτυπώματος, όπου, οι χρήστες μπορούν να υπολογίσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και την προσωπική τους Earth Overshoot Day.

«Ελπίζουμε πως ο νέος υπολογιστής του Οικολογικού Αποτυπώματος θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν βιώσιμες λύσεις και να αποκτήσουν μια ουσιώδη αίσθηση των διαθέσιμων επιλογών που προσφέρονται στην κοινωνία» δήλωσε ο Mathis Wachernagel, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Global Footprint Network. «Πολλές από αυτές τις λύσεις είναι ευθυγραμμισμένες με τις αξίες, τις πρακτικές και τις δυνατότητες της Schneider Electric στον κλάδο των ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας. Η Schneider Electric αποτελεί έναν σημαντικό συνεργάτη καθώς με το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί εστιάζει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος.»

Ο περσινός υπολογιστής του Global Footprint Network χρησιμοποιήθηκε από περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών και εκπαιδευτικών. Φέτος, πέρα από μεγαλύτερη εστίαση στις βιώσιμες λύσεις, ο νέος υπολογιστής περιλαμβάνει ανανεωμένα δεδομένα και μεθοδολογία του Οικολογικού Αποτυπώματος όπως επίσης και ανανεωμένες γραφικές παραστάσεις.

Για πάνω από 10 χρόνια, η Schneider Electric έχει δεσμευτεί να μειώσει τον αντίκτυπο που έχει η χρήση φυσικών πόρων τόσο στις λειτουργίες της όσο και  στις λειτουργίες των πελατών της:

  • Η δραστηριότητα της Schneider Electric σε τέσσερις βασικές αγορές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία να περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας και να επανέλθει η ισορροπία των πόρων του πλανήτη με την παγκόσμια οικονομία.
  • Για λογαριασμό των πελατών της, η Schneider Electric έχει διακινήσει πάνω από 60 εκατομμύρια megawatt πράσινης ενέργειας και περισσότερους από 1,5 μεγατόνους αντισταθμιστικών ωφελημάτων του άνθρακα, σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειες δυναμικής ύψους 2,1 gigawatt. Η εταιρεία έχει παράσχει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και  αντισταθμιστικά ωφελήματα άνθρακα σε περισσότερα από 8.000, φιλικά προς το περιβάλλον και με πιστοποίηση LEED®, κατασκευαστικά έργα σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Λειτουργώντας βάσει σχεδιασμού, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στο να βαθμολογηθεί με 9/10 στο Planet & Society barometer. Οι 16 δείκτες του βαρόμετρου μετρούν την πρόοδο της Schneider σε περιβαλλοντικούς τομείς, όπως η κλιματική αλλαγή και η κυκλική οικονομία. Η βαθμολογία της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ήταν 8.91.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με το ίδρυμα Global Footprint Network, η Schneider Electric στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας κινητοποίησης των πολιτών, των εταιρειών και των κυβερνήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο να μεταφερθεί η ημερομηνία της Earth Overshoot Day στις 31 Δεκεμβρίου. Η ανάπτυξη μιας όλο και περισσότερο βιώσιμης παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και ο σχεδιασμός αποδοτικών λύσεων από πλευράς κατανάλωσης πόρων για τους πελάτες μας, αποτελεί το πάθος μας. Οι λύσεις του EcoStructure μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα των σπιτιών, των κτηρίων, των πόλεων, των δικτύων, των κέντρων δεδομένων, των βιομηχανιών και βοηθούν στην μεταφορά της ημέρας» δήλωσε ο Xavier Houot, Senior Vice President, Global Environment της Schneider Electric.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ