ΣΕΠ: Συμμετείχε στο Greece Race for the Cure

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη εθελοντική Κίνηση νέων, πάντα πρωτοπόρος σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, συμμετείχε με ομάδα άνω των 100 ατόμων στο «Greece Race for the Cure 2017, που διοργάνωσε το Άλμα Ζωής στην Αθήνα, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θέλοντας να στηρίξει το έργο του πανελλήνιου συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», δημιούργησε ειδική ομάδα (στην πλειοψηφία της γυναίκες) στην κατηγορία «Σύλλογοι» και συμμετείχε στον περίπατο των 2 χλμ δίνοντας δυναμικό παρών και στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού.

Γυναίκες και άνδρες Πρόσκοποι ενώθηκαν στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, συμμετέχοντας σε μία μεγάλη γιορτή στο κέντρο της Αθήνας!

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια.

Το Σ.Ε.Π. το οποίο ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπλήρωσε το 2017 107 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που  ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ