Global Sustain: Πραγματοποιήθηκε το Sustainability Forum 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου το “Sustainability Forum 2017, a training, networking and professional development event”, από τη Global Sustain, το οποίο πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά και φέτος φιλοξενήθηκε στις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη».

Με πολλές συμμετοχές από τον επιχειρηματικό τομέα, με καλεσμένους ομιλητές διεθνούς κύρους, προφίλ και ενδιαφέροντος, αλλά και με ένα υψηλού επιπέδου κοινό που κάλυψε το σύνολο σχεδόν των τομέων δραστηριοποίησης, το Sustainability Forum 2017 είναι αναμφισβήτητα ένας θεσμός. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα εργαστήρια, να αποκτήσουν γνώση για κρίσιμα ζητήματα αλλά και για τις διεθνείς τάσεις και παράλληλα να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους σε ένα διαρκές, ολοήμερο networking.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, η κ. Marialuisa Tamborra, Deputy Head of Unit, DG Research Innovation, I1 Strategy – Directorate Climate Action & Resource Efficiency, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βέλγιο, μίλησε για τους στόχους για το κλίμα και τη βιωσιμότητα μέσω της δημόσιας πολιτικής, πιο συγκεκριμένα μίλησε για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, την κυκλική οικονομία και την COP21.

Ο κ. Neil Stevenson, Διευθύνων Σύμβουλος, Global Implementation, International Integrated Reporting Council, Ηνωμένο Βασίλειο, μίλησε στους συμμετέχοντες για τους ενοποιημένους απολογισμούς αναφερόμενος σε αυτούς ως την λύση για τις παγκόσμιες επιχειρηματικές προκλήσεις.

Η κ. Georgina Goff, Senior Director of Marketing, Communication and Corporate Citizenship, EMEA – Flex, Ιρλανδία, ανέλυσε στους συμμετέχοντες το πώς η τεχνολογία υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Toby Crewe, International Solutions Director, Energy & Sustainability Services, Schneider Electric, Ηνωμένο Βασίλειο, μίλησε στους συμμετέχοντες για την ενέργεια, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Η κ. Eila Kreivi, Director, Head of Capital Markets Department, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Λουξεμβούργο, ανέλυσε στους συμμετέχοντες την Αγορά των Πράσινων Ομολόγων.

Η κ. Giulia Ferrati, Corporate Social Responsibility Manager της Walgreens Boots Alliance, Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλυσε πώς η Walgreens Boots Alliance έχει ενσωματώσει επιτυχώς τους στόχους SDGs στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Ο Δρ. Tim Lindsey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Highlander Innovation, Ηνωμένες Πολιτείες, μύησε τους συμμετέχοντες στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα και την εφαρμογή τους από τη θεωρία στην πράξη.

Η κ. Sharon Jackson, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της European Sustainability Academy (ESA), ανέπτυξε την τρόπους δημιουργίας μίας βιώσιμης επιχείρησης.

Ο κ. Μάκης Τζέης, Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius Credit Insurance στην Ελλάδα, μίλησε για την ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η κ. Francesca Palamidessi, Coordinator Corporate and Stakeholder Relations, Global Reporting Initiative (GRI), Ολλανδία, ανέλυσε τους Απολογισμούς βιωσιμότητας μέσω των νέων GRI Standards.

Τέλος, ο κ. Matthew Patsky, Chief Executive Officer, Trillium Asset Management, Ηνωμένες Πολιτείες, ανέπτυξε την προσέγγιση της Trillium Asset Management για υπεύθυνες επεδύσεις.

Οι εργασίες του Forum ολοκληρώθηκαν με την επίδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, ενώ ακολούθησε κοκτέιλ.

To επόμενο Sustainability Forum είναι προγραμματισμένο στις 5 Οκτωβρίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ