Συνάντηση Γνώσης ΣΔΑΔΕ “3+1 λόγοι να είμαστε και πάλι μαζί!”

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στελεχών του Ανθρώπινου Δυναμικού -κι όχι μόνο-πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη Συνάντηση Γνώσης του ΣΔΑΔΕ με θέμα “3+1 λόγοι να είμαστε και πάλι μαζί!”, το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2017 στους χώρους του Deree – The American College of Greece.

Ο ΣΔΑΔΕ συγκέντρωσε αυτή τη φορά τους 3 πιο επίκαιρους “λόγους” για να ενημερώσει τα μέλη του τόσο σε εργασιακά – ασφαλιστικά θέματα, όσο και για τους νέους κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης – GDPR (General Data Protection Regulation).

Την εκδήλωση άνοιξαν οι κκ Χρυσιής Πουλάκου και Κώστας Πηνιώτης, Δικηγόροι – Εταίροι της Δικηγορικής Εταιρίας PPLegal, οι οποίοι περιέγραψαν αναλυτικά τις νέες αλλαγές  που επιφέρει ο Ν. 4488/2017 στα σημαντικά εργασιακά θέματα, όπως για παράδειγμα τη δήλωση αλλαγής χρόνου εργασίας, τις αλλαγές στην έννοια και το χρόνο δήλωσης των αποχωρήσεων, τους ελέγχους ΣΕΠΕ, αλλά και το νέο πλαίσιο του κοινωνικού πλάνου για τις ομαδικές απολύσεις.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κος Δημήτρης Μπούρλος – Δικηγόρος, Εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ», ο οποίος ανέπτυξε τις -πάντα εμπεριστατωμένες κι επίκαιρες- απόψεις του, δίνοντας χρήσιμα παραδείγματα όπως πχ σχετικά με το χρόνο απόσβεσης στη συνταξιοδότηση των επιπλέον εισφορών που τυχόν επιλέξει να καταβάλει ένας εργαζόμενος.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια άκρως διαδραστική παρουσίαση των κκ Αλέξανδρου Χασάπη, Senior Manager, FIDS – Business Integrity and Compliance Management της ΕΥ, και Μαρίας Ρηγάκη – Employment Law Senior Manager, Platis Anastassiadis & Associates, συνεργάτη της ΕΥ, για το φλέγον θέμα των προσωπικών δεδομένων υπό το πρίσμα του νέου GDPR (General Data Protection Regulation).  Είναι χαρακτηριστικό πως οι ερωτήσεις και ο διάλογος που ακολουθήσε μετά την κάθε παρουσίαση ήταν τόσο ζωντανός κι ενδιαφέρον που η Συνάντηση Γνώσης ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να συνεχίζουν τις συζητήσεις με τους ομιλητές και μετά το πέρας  αυτής.

Ο ΣΔΑΔΕ, μέσω και αυτής της εκδήλωσης,  απέδειξε εμπράκτως πως ανταποκρίνεται άμεσα τόσο στην ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση σε θέματα αιχμής, όσο και στην ανάγκη του να είμαστε μαζί σε περιόδους έντονου προβληματισμού, με ανταλλαγή απόψεων και τοποθετήσεων για τους μελλοντικούς χειρισμούς στα θέματα που δραστηριοποιείται ο κλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ