THI: Δωρεά 25.000 δολαρίων στο MITEF Greece

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative THI) ανακοινώνει νέα δωρεά ύψους $25.000 στο MIT Enterprise Forum Greece. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το ΤΗΙ υποστηρίζει τον διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας του οργανισμού, που έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη 75 startup επιχειρήσεων. Στοχεύοντας σε όλη την ελληνική τεχνολογική κοινότητα, το MITEF Greece χρησιμοποιεί το ΜΙΤ brand για να αξιοποιήσει τεχνολογίες, βοηθώντας επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις. Δικτυώνοντας ερευνητές και επιστήμονες με επενδυτές και επιχειρηματίες, ο διαγωνισμός αποτελεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης της τεχνολογικής καινοτομίας που βρίσκεται στην Ελλάδα. Επιπλέον, λόγω των δεσμών μεταξύ του MITEF Greece και των Ελλήνων της Διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οργανισμός δρα ως γέφυρα μεταξύ των διαγωνιζόμενων και των Ελλήνων του εξωτερικού.

Έχοντας ιδρυθεί το 2015, το “MITEF Greece Startup Competition” έχει βοηθήσει  Ελληνικά startups να αναπτύξουν τις ιδέες τους,  παρέχοντας στους συμμετέχοντες τους κατάλληλους πόρους και γνώση για να  αριστεύσουν. Μέσα από 32 σεμινάρια και πάνω από 150 ώρες εκπαίδευσης, οι διαγωνιζόμενοι έχουν κερδίσει χρήσιμες γνώσεις που μπορούν να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους ώστε να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους. Οι νικητές του διαγωνισμού εφοδιάζονται προκειμένου να εισέλθουν στις διεθνείς αγορές με τις κατάλληλες δεξιότητες και εφόδια, πιο ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί. Μέχρι στιγμής, 75 startups έχουν επιταχύνει την ανάπτυξη τους λαμβάνοντας μέρος στους 3 κύκλους που έχει ολοκληρώσει ο διαγωνισμός, ενώ πάνω από 35 έχουν ήδη ξεκινήσει την προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων παράγοντας κέρδη.

Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 4ο κύκλο του MITEF Greece  Startup Competition που ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουλίου 2018, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 10 Ιανουαρίου 2018.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: “Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι περήφανη που στηρίζει το “MITEF Greece Startup Competition”. Ιδρύοντας ένα δίκτυο μεταξύ επενδυτών και τεχνολογικών startups, το MITEF Greece έχει καταφέρει να προβάλλει καινοτόμες ιδέες και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το ΤΗΙ είναι αφοσιωμένο στο να βοηθάει οργανισμούς που στοχεύουν να προωθήσουν τη καινοτομία καθώς και να τονώσουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Αυτός ο διαγωνισμός αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα μιας τέτοιας προσπάθειας”.

Η Κατερίνα Σαριδάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια του MITEF, δήλωσε: “Είμαστε ευγνώμονες για την συνεχή υποστήριξη του ΤΗΙ στο διαγωνισμό και ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας για ακόμα μια χρονιά. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε δυνατότητες για βελτίωση και να εισάγουμε τα τεχνολογικά startups στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ξεκινώντας τον 4ο κύκλο, υπάρχουν απτά στοιχεία της δουλειάς που έχει κάνει ο διαγωνισμός για να βοηθήσει τους διαγωνιζόμενους να ενδυναμώσουν τις ιδέες τους και να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ