THI: Στον 5ο χρόνο λειτουργίας το VentureGarden

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden, για 5η συνεχή χρονιά.

Το πρόγραμμα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία 8 κύκλους, πραγματοποιείται από κοινού από το Entrepreneurship Hub of ACT στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Μέσα στα 5 αυτά χρόνια, το VentureGarden έχει συνεισφέρει σημαντικά στην τόνωση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Δίνοντας την ευκαιρία σε φιλόδοξους επιχειρηματίες να αναπτύξουν  γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους, αλλά κυρίως να αποκτήσουν επιχειρηματική σκέψη, το VentureGarden έχει προσφέρει απτά αποτελέσματα σε ένα τομέα που έχει καταλυτική σημασία για την Ελλάδα.

Τί είναι το VentureGarden;

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Ήδη, στους οκτώ προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.900 αιτήσεις συμμετοχής, όπου 670 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ κύκλων, 230 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 619 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες του προγράμματος, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, με στόχο οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων να προσφέρουν απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα, περισσότερες από 910 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THI Director of Programming, δήλωσε: «Η έναρξη του 5ου χρόνου για το VentureGarden και η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στο πρόγραμμα, αποτελούν απόδειξη της εξαιρετικής βοήθειας που το πρόγραμμα έχει προσφέρει σε φιλόδοξους επιχειρηματίες. Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για εμάς στην Ελληνική Πρωτοβουλία, που ήμασταν παρόντες στη πρόοδο του προγράμματος από την αρχή του μέχρι σήμερα, το ότι η ομάδα του VentureGarden συνεχίζει ακόμα να προσφέρει με την ίδια όρεξη και θέληση που ξεκίνησε. Η προώθηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, καθώς και έναν σημαντικό άξονα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο στόχος μας μέσω αυτού του προγράμματος παραμένει ο ίδιος, να υποστηρίξουμε νέους ανθρώπους που διαθέτουν όραμα και δυναμισμό στην προσπάθειά τους να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα».

Ο Αλέξης Κομσέλης, Director of ALBA Hub for Entrepreneurship and Development, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια μάθαμε πολλά από τους επιχειρηματίες που μας εμπιστεύθηκαν στο πλαίσιο του VentureGarden. Μάθαμε ότι μπορείς να είσαι επιτυχημένος με λίγα και πλούσιος από εμπειρίες. Είμαστε περήφανοι που το VentureGarden ωριμάζει, και έχει πλέον την δική του κοινότητα αλληλοϋποστήριξης και έμπνευσης. Μπαίνοντας στον 5ο χρόνο του προγράμματος προσκαλούμε στο VentureGarden όσους και όσες θέλουν να γίνουν μέλη αυτής της δυναμικά αναπτυσσόμενης κοινότητας».

O Γιώργος Κόκκας, Director of Entrepreneurship Hub ACT, δήλωσε: Το VentureGarden είναι ένας φάρος καθοδήγησης για νέους, στην καρδιά, ανθρώπους που θέλουν να τολμήσουν στον επιχειρηματικό στίβο. Χάρη στην στοχευμένη εκπαίδευση στο επιχειρείν, στην καθοδήγηση από τους μέντορες, και τις λοιπές υποστηρικτικές ενέργειες που παρέχονται από το πρόγραμμα αυξάνονται εντυπωσιακά οι πιθανότητες επιτυχίας των υποστηριζόμενων εγχειρημάτων. Οι απόφοιτοι του Venturegarden συγκροτούν μια δεμένη κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί απόφοιτοί μας έχουν διαπρέψει σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας, πωλούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο, και έχουν δημιουργήσει νέες βάσεις στην ζωή τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ