Bloode: Εθελοντική αιμοδοσία για το σύλλογο “Παιδί και Δημιουργία”

Με κεντρικό μήνυμα «Δίνω αίμα, δίνω ζωή!», η ομάδα Bloode, η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για την αιμοδοσία στην Ελλάδα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 6 Μαΐου και ώρες 10:00 έως 14:30, στο HIGGS (Βίκτωρος Ουγκώ 15, στο Μεταξουργείο). Σκοπός της ενέργειας είναι η ικανοποίηση των μεγάλων αναγκών σε μονάδες αίματος του Συλλόγου «Παιδί & Δημιουργία», ο οποίος στηρίζει παιδιά με αιματολογικές παθήσεις και Σύνδρομο Down.

Η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Το ειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας θα διενεργήσει τις αιμοληψίες, ενημερώνοντας παράλληλα τους συμμετέχοντες για τα οφέλη της αιμοδοσίας στον ανθρώπινο οργανισμό και την αξία της δωρεάς αίματος.

Μετά την ολοκλήρωση της αιμοληψίας, όλοι οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους δροσιστικούς χυμούς της εταιρείας bfreshspitiko και να συμμετάσχουν στο νέο παιχνίδι ESCAPE, το οποίο δημιούργησε η ομάδα του Bloode, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Ο καθένας μας μπορεί να δωρίσει 10 λεπτά από το χρόνο του για να  χαρίσει ζωή σε ένα παιδί που έχει ανάγκη! Σας περιμένουμε την Κυριακή για να προσφέρουμε όλοι μαζί το μεγαλύτερο δώρο σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο!

Λίγα λόγια για την ομάδα Bloode

Το Bloode είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών και την οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων με όραμα τη δημιουργία μίας ψηφιακής κοινότητας που θα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και να καλύψει τις ανάγκες για αίμα του πληθυσμού. Σήμερα διοργανώνει πλήθος δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, ενημερωτικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ μέσω της ιστοσελίδας bloode.org δημοσιεύονται και ικανοποιούνται εκκλήσεις για αίμα.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο «Παιδί & Δημιουργία»

Ο σύλλογος «Παιδί και Δημιουργία» είναι ένας Πανελλαδικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παιδιά με αιματολογικές παθήσεις και Σύνδρομο Down. Διενεργεί πολυσήμαντο έργο με τη διοργάνωση δράσεων αιμοδοσίας, βοηθώντας παιδιά και ενήλικους που πάσχουν από αιματολογικές παθήσεις, ενώ ήδη στηρίζει 86 οικογένειες με άτομα που πάσχουν από αιματολογικές παθήσεις και σύνδρομο Down και βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια. Επίσης, ο σύλλογος παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων από ειδική ψυχολόγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ