THI: Πάνω από 250.000 λίρες συγκέντρωσε στην 3η ετήσια εκδήλωση στο Λονδίνο

Πάνω από 380 διεθνείς προσκεκλημένοι παρευρέθησαν στη 3η ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο ξενοδοχείο Dorchester του Λονδίνου στις 16 Μαΐου. Η “sold out” εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 250,000 λίρες για τη χρηματοδότηση του φιλανθρωπικού και αναπτυξιακού έργου του THI στην Ελλάδα.

Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης Νίκος Σταθόπουλος, Κωνσταντίνος Λογοθέτης και Τατιάνα Μπλάτνικ ευχαρίστησαν το κοινό για τη γενναιόδωρη προσφορά του. Ο Πρόεδρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΗΙ, George Stamas παρουσίασε το κεντρικό ομιλητή, κύριο Muhtar Kent, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca Cola και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Ο κύριος Kent μίλησε για τη δέσμευση της Coca Cola στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα Regeneration της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση βράβευσε δύο οργανισμούς. Ο πρώτος ήταν η ELPIDA Youth, που ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα νέων μελών της ELPIDA. Η ELPIDA Youth ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τη ψυχολογική ευημερία των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες στην Ελλάδα. Η Τατιάνα Μπλάτνικ, Διεθνής Πρέσβειρα του ΤΗΙ, δέχθηκε το βραβείο εκ μέρους τους.

Ο δεύτερος τιμώμενος οργανισμός ήταν το HOME Project, μια ενωτική πρωτοβουλία του Libra Group ως απάντηση  στη παγκόσμια προσφυγική κρίση που στοχεύει αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα. Το HOME Project προσφέρει ένα καταφύγιο για αυτά τα παιδιά, παρέχοντας τους ασφάλεια, αξιοπρέπεια, μόρφωση και καλές συνθήκες διαβίωσης. Η κυρία Κουβελάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια του ΗΟΜΕ Project, παρέλαβε το βραβείο του οργανισμού.

Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση και το συγκρότημα της, πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερη εμφάνιση, ψυχαγωγώντας το κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δημοπρασία, στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν φανταστικά έπαθλα συμπεριλαμβανομένων διαμονών σε πολυτελή Ελληνικά ξενοδοχεία, όπως η μεγάλη Βρετανία, το New Hotel, το Kensho στη Μύκονο και τα Aria Hotels όπως και κοσμημάτων από τις συλλογές Lalaounis, Katramopoulos και Diane Kordas. Επιπλέον, τα μοναδικά αντικείμενα από το Blaiz και MePe Greece συγκέντρωσαν πάνω από 34,000 λίρες. Το Ελληνικό start-up  Carpo, που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση τα τελευταία χρόνια, πρόσφερε δώρα σε όλους τους προσκεκλημένους.

Από την ίδρυση της το 2012, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει διανείμει $ 15 εκατομμύρια για την υποστήριξη προγραμμάτων ανακούφισης από την κρίση καθώς και προγράμματα επιχειρηματικότητας και οικονομικής ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ