CSR Hellas: Προκηρύχτηκαν τα νέα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιωσιμότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του CSR Europe, και των εθνικών  του εταίρων, μεταξύ των οποίων είναι και το CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 την προκήρυξη των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Βιωσιμότητας, με σκοπό να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, όλων των ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) που συμβάλλουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Τα βραβεία αφορούν  τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες ενδιαφερομένων μερών (stakeholders):

  1. Ιδιωτικός τομέας, με  δύο βραβεία, ένα για μεγάλες και ένα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
  2. Δημόσιος τομέας
  3. Κοινωνία των πολιτών
  4. Νέοι

Θέμα του διαγωνισμού για το 2018  είναι η «Ενδυνάμωση των ανθρώπων για διασφάλιση της συνοχής και της ισότητας»  που συνδέεται με τους SDGs 4, 8, 10, 13, 16 και 17. Κάθε χρόνο θα προτείνεται ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο θα είναι συναφές με το θέμα που επιλέγεται από το  High Level Political Forum of the United Nations.

Οι νικητές θα επιλεγούν από ομάδα κριτών, μέλη της Πολύ-συμμετοχικής πλατφόρμας ενδιαφερόμενων μερών για τους SDGs και θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή την Άνοιξη του 2019 από τον πρώτο αντιπρόεδρο της ΕΕ Frans Timmermans και τον αντιπρόεδρο Jyrki Katainen.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ