Barilla: Πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας για τον Μύλο

Ο Μύλος της Barilla Hellas στο Βόλο που έχει μέγιστη ετήσια δυναμικότητα άλεσης 80.000 τόνων σίτου, γίνεται ο πρώτος Μύλος στην Ελλάδα με πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας.

Το πλαίσιο της πιστοποίησης θεσπίζει τη βέλτιστη πρακτική διαχείρισης ενέργειας και αναμένεται να  αποδώσει εξοικονόμηση περισσότερων από 1.000ΜWh τον χρόνο.

Το διεθνές αυτό πρότυπο που αναβαθμίζει τη λειτουργία του Μύλου και τον κατατάσσει στους πλέον προηγμένους ενεργειακά Μύλους παγκοσμίως, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2018 καθώς επίσης και επενδύσεων που ξεπέρασαν το 1.500.000€.

Η διαδικασία πιστοποίησης αφορούσε μεταξύ άλλων σε λεπτομερή ενεργειακή επιθεώρηση, καταγραφή και έλεγχο πεδίων βελτίωσης, ενώ η επένδυση περιλαμβάνει εγκατάσταση μηχανημάτων νέας τεχνολογίας με χρήση ενεργειακά αποδοτικών ηλεκτροκινητήρων, προηγμένα συστήματα κλιματισμού, φωτισμού και χρήσης συμπιεσμένου αέρα καθώς και τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας (Energy Monitoring System).

Ο διευθυντής του Μύλου, Τάσος Κοτζιάς, δήλωσε: “η δέσμευσή μας για διαρκή βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παραγωγικών διαδικασιών προκειμένου να γινόμαστε όλο και πιο «πράσινοι» αποδεικνύεται στην πράξη ακόμα μια φορά. Ο Μύλος στον Βόλο έχει ήδη καταγράψει αξιόλογες επιδόσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς από το 2012 η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί κατά 20% και η κατανάλωση νερού κατά 62%. Η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος θα συνεχίσει να είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ