CSE: Συμμετοχή στην 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Εταιρική Διακυβέρνηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις.

Αυτό ήταν ένα από τα κεντρικά συμπεράσματα από την 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία πριν από λίγες ημέρες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την επιχειρηματική, ακαδημαϊκή και πολιτική σκηνή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι ανέλυσαν καίρια ζητήματα του σύγχρονου ελληνικού επιχειρείν όπως ο κ.Geoffrey R. Pyatt, Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδροι Ν.Δημοκρατίας, κ.Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών 2013-2015, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ.Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, κ.Iain Begg, Professor, Professorial Research Fellow at the European Institute, London School of Economics and Political Science.

Η σημασία της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ένα στόχο που η ΕΕΝΕ υποστηρίζει ενεργά, παρουσιάστηκε μέσα από την ετήσια Έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) στην Ελλάδα, ενώ παρουσιάστηκαν και συγκεκριμένες συστάσεις προς τις επιχειρήσεις και την Πολιτεία.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, όπως ανέφερε ο κ.Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE), υπάρχει αυξανόμενη τάση από τις επιχειρήσεις για δημοσιοποίηση μη-χρηματοοικονομικών στοιχείων, βάσει των οποίων οι επενδυτές μπορούν να αξιολογήσουν την αξιοπιστία, την ανταγωνιστικότητα και τη μελλοντική τους πορεία. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα ήταν ότι οι εταιρείες που δεσμεύονται στην εταιρική υπευθυνότητα έχουν βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα.

Πρόσφατα το Κέντρο Αειφορίας (CSE) σχεδίασε και υλοποίησε έρευνα, σε συνεργασία με το διεθνές περιοδικό FORTUNE, για τις Ελληνικές εταιρείες που συστηματικά και στρατηγικά επενδύουν στο κοινωνικά υπεύθυνο επιχειρείν και είναι καινοτόμες. Έτσι αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά την Αμερική, η Change the World λίστα με τις 28 κορυφαίες Ελληνικές επιχειρήσεις που συνδυάζουν αρμονικά το κοινωνικό όφελος, την καινοτομία και το επιχειρηματικό κέρδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ