Solidarity Mission: Έναρξη νέων τμημάτων για τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Βιώσιμη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Το κέντρο ανάπτυξης κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας Solidarity Mission, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά” του δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων για τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Βιώσιμη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Ο κύκλος σεμιναρίων «Βιώσιμη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» στοχεύει στην γνωριμία των

συμμετεχόντων με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στην εκπαίδευσή τους στις βασικές γνώσεις που χρειάζεται να κατέχουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο κοινωνικής επιχείρησης, που επιτελεί τον κοινωνικό ή/και περιβαλλοντικό σκοπό της, ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικά βιώσιμη.

Απευθύνεται σε ενήλικες ανέργους, εργαζόμενους ή επαγγελματίες κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν βιώσιμες λύσεις, για κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της τοπικής κοινότητας μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Εντότητες Εκπαιδευτικού Προγράμματος:

– Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Κοινωνικός Αντίκτυπος

– Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (Agenda 2030)

– Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Ιδέας και Επιχειρηματικού Μοντέλου

– Παρουσίαση Επιχειρηματικών Μοντέλων Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Τα σεμινάρια έχουν συνολική διάρκεια 12 ώρες και θα διεξαχθούν σε τρεις συναντήσεις των τεσσάρων ωρών σε επιλεγμένα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής συμπληρώνοντας την φόρμα: http://bit.ly/sse-thess

Εισηγητής: Απόστολος Παπαλεξίου, Ιδρυτής Solidarity Mission, Εκπαιδευτής Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Η δράση «Βιώσιμη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά”, μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform (ΑΜΚΕ) και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ