My market: «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» σε όλη την Ελλάδα

ελληνική αλυσίδα σουπερμάρκετ My market ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπλαση της πλατείας Τσιφτσή, στη Λαμία στις 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Είναι η τρίτη δράση των My market, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» κι η πρώτη εκτός Αττικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη προηγηθεί δύο ακόμα δράσεις-παρεμβάσεις στην Αττική, στο Δήμο Βύρωνα και στο Δήμο Ίλιον.

Στη δράση ανάπλασης της πλατείας Τσιφτσή, στη Λαμία συμμετείχαν 62 εθελοντές. Οι εθελοντές ήταν εργαζόμενοι των τοπικών καταστημάτων των My market Λαμίας, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ethelon καθώς και πολίτες. Η δράση ξεκίνησε με τον καθαρισμό της πλατείας, με την απομάκρυνση απορριμμάτων που καταλάμβαναν χώρο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε φύτευση 45 φυτών και  βάψιμο των 75 τ.μ. του περιβάλλοντος χώρου μετατρέποντας τον σε έναν χώρο αναψυχής. Τέλος επιδιορθώθηκαν και βάφτηκαν 20 παγκάκια.

Τα My market, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, καθώς και στην έμπρακτη συνεισφορά στην τοπική κοινότητα, μέσω πράσινων δράσεων. Με βασικό σημείο αναφοράς το περιβάλλον, τη γειτονιά και τους κατοίκους της, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει δύο ακόμα δράσεις μέσα στο 2018 και σκοπεύει το 2019 να υλοποιήσει παρόμοιες δράσεις στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια.

Συνολικά στις τρείς δράσεις (Βύρωνας, Ίλιον, Λαμία) που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των My market, «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 230 εθελοντές, έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 200 φυτά, ενώ έχουν επιδιορθωθεί 54 παγκάκια,υπογραμμίζοντας την αξία του προγράμματος, την αξία του εθελοντισμού και την αξία της συνεισφοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ